Манолова: Хората искаха демокрация, а Петков предложи феодализъм, корупция и мутри брокери

0
274
Мая Манолова

За управляващите битката с корупцията е телевизионна пропаганда, а лицемерието и лъжите към българския народ са ежедневна практика, казва тя

„Хората от площадите поискаха свободна демокрация, докато правителството на Кирил Петков ни предложи политически феодализъм. Във феодалните министерства на отделните партии необезпокоявано се ширеше корупцията и вирееха мутри брокери, както те се нарекоха едни други“, коментира пред БНТ Мая Манолова.

„Погледнете какво се случи в енергетиката – вкараха посредници в сделките с природен газ. Само за месец май любимият посредник на властта направи 110 млн. лева печалба, което ощетява българските граждани“, посочи тя и допълни, че в земеделието също има факти за скандални политики, същото се отнася и за сделките с оръжие.

„Българите гласувахме огромното си доверие и надежда на тези управляващи и те проиграха точно това. Те проиграха енергията, идеите и очакванията на хората“, категорична е тя.

Манолова подчерта, че не вижда общ път между „Изправи се, България“ и „Продължаваме промяната“.

„Няма как хора, за които битката с корупцията е просто телевизионна пропаганда, а лицемерието и лъжите към българския народ са ежедневна практика, да бъдат наши партньори“, категорично заяви тя.

Според нея промените в КПКОНПИ, които са предложени, не са нищо друго освен парламентът да избира разследващите инспектори, т.е. самите депутати ще си изберат разследващите.

Манолова е категорична, че истинското решение е съдебна реформа, от която управляващите са отстъпили.

Тя очерта като голям проблем липсата на каквато и да е политика по доходите.