БСП и ПП-ДБ искат да върнат Община Елхово в мрачните мутренски години

0
6994
Борецът Гендов на предизборна среща. До него е човекът на "промяната" Мирослав Иванов.

Бивш борец и съдружник на Димитър Джамов всява страх и напрежение сред жителите на общината

Дни преди балотажа за кмет на община в пограничната община Елхово, хората са притеснени прави ли се опит за внедряване на фигура от мрачните мутренски години, на кметския пост. И тази фигура бивш борец, бивш съдружник на знакова фигура от ВИС Димитър Джамов, е предложена на елховлии не от кого да е, а от ПП-ДБ и БСП.

Самите членове и симпатизанти на двете формации в Елхово – БСП и Продължаваме промяната, са озадачени и притеснени от спуснатата кандидатура. Тези които го познават, го знаят от спортната му кариера на борец, а други си спомнят и за какво през 90-те години бяха ползвани тогава младите момчета борци. Самият кандидат за кмет на Елхово Петър Гендов упорито мълчи за миналото си.

В кратката си визитка се представя като човек с мениджърски качества. Но справка във finansi.bg и Търговски регистър ясно сочи, кои фирми е управлявал Гендов и колко са големи мениджърските му качества. Най интересната фирма е ЗОРА ХОЛДИНГ – Данни за фирмата (finansi.bg). Гендов е акционер с 5% в Зора Холдинг АД основана 29.12.1994 година след като мажоритарния акционер Димитър Джамов се завръща в България след убийството на боса на ВИС Васил Илиев и поема овакантения пост на президент на федерацията по борба. Холдинга не успява с дейностите си в дружествата в областта на застрахователната „Зора Инс“, рекламно импресарската фирма „Зора „ и др. От 2013 липсват данни за дейност и дружеството със статус „Замразен“.

 Гендов е съдружник в още няколко фирми – все на загуба и със замразена дейност. Няма работници, няма дейност на светло. Вероятно такова безрезултатно управление очаква и община Елхово при евентуална изборна победа на Гендов. Стои въпроса какви са истинските мотиви за кандидатурата на „независимия“ кандидат за кмет на Община Елхово и чии интереси ще защитава той? Миналата неделя, в изборния ден, хората в елховско разказват, че са си припомнили какво означава контролиран и платен вот, натиск, заплахи и тормоз в изборния ден. Елховлии са притеснени още, че едно управление на Гендов, нестабилно и задкулисно, може да доведе и до най-големият им страх – засилване на мигрантския натиск.