Бившият началник на кабинета на Радев: Служебното правителство е провалено, не се справя и затъва във все повече проблеми

0
2126
Калоян Методиев

Радев е зъл гений, играе фарисейска игра и опита да разцепи БСП, твърди Калоян Методиев

Надявам се все повече хора да добият смелост и да разкажат за действията на държавния глава в партийната система и въвеждането на разделителни линии в обществото. Това е огромен проблем и той беше повод за конфликта между нас, заяви Калоян Методиев в студиото на NOVA NEWS. Бившият началник на кабинета на Радев беше категоричен, че президентът е правил опити за дестабилизация и срив на БСП: „БСП 4 години под ръководството на Нинова беше категорична, последователната и категорична опозиция“.

Събитията от миналата година са един политически инженеринг според него: „Той продължава и ще продължи до март-април догодина – за разцепване на политическите партии чрез вътрешните опозиции, които са щедро финансирани“. „Президентът играе фарисейска игра, която на мен не ми импонира. Аз съм демократичен човек. Не трябва да се опитваме да дестабилизираме държавата. Това може да го прави някой зъл гений, а не президент“, коментира Методиев.

Той продължи да разяснява действията на Радев по отношение на намеса в политическите партии, като даде пример с ДБ: „По същия начин успя да се клонира ДБ. БСП и Нинова успяха да удържат на този натиск. Ръководството на ДБ започна да влиза в разговори с държавния глава. В един момент се оказаха излъгани и дублирани от „Продължаваме промяната“.

„Йотова му помагаше в опитите за дестабилизация на БСП, като играеше ролята на подщаб към партията. Причините за това са били идеологически различия със сегашното ръководство на БСП“, допълни той.

По темата за служебния кабинет и цените на тока каза: „Трябва да е ясно, че Радев е човекът, който носи отговорност за този кабинет. Всички показатели се влошават. Не може цената на тока да се решава със силови мерки като нахлуването в КЕВР. Не може няколко дни да няма кой да разтовари един кораб, а като отиде, да стане екокатастрофа.“

Служебният кабинет е провален, не се справя и затъва във все повече проблеми, завърши Методиев.