Бивш служител на ДАНС пребил комшия, който починал след побоя

0
102
Снимка: Pixabay

Скарали се за паркомясто и одраскана кола

Бивш служител на ДАНС пребил софиянец, който починал след побоя. До вчера побойникът е бил под домашен арест.

Прокуратурата разследва смъртта на мъжа, убит след спор за паркомясто и след забележка за одраскан автомобил. По първоначални данни причината за смъртта на 47-годишния Велимир Иванов е инфаркт, тъй като е имал сериозни сърдечни проблеми и сърцето му не е издържало след тежките удари, които е понесъл. Фаталният инцидент е станал в столичния квартал „Красна поляна“. Причината за спора е драскотина по колата на починалия мъж.

Съсед предупреждава семейството, че двама мъже се бият около колата на Велимир, която стояла повредена пред блока.

„Започнал е да го удря с ръце по лицето, по главата. Съседът е слязъл от 8-ия етаж и опитал да ги разтърве. Мъжът ми е бил в много тежко състояние. Имаше кръв по стълбите, където се е държал за парапета“, разказва съпругата му Елена, която уточни, че сърцето му не е функционирало добре след две претърпени операции.

„Събудих се от силен шум, стана и видях баща ми окървавен на земята. Дишаше много тежко, устата му беше пълна с кръв. Звъннах на линейка, която дойде след много дълго време“, разказва дъщерята на пострадалия Ана.

Заподозреният нападател се карал редовно и заплашвал съседите си за паркирането пред блока, споделят потърпевши в социалните мрежи.