Бивша депутатка иска 10 000 лв. обезщетение от Радостин Василев, опитал да я принуди да напусне парламента

0
68
Радостин Василев

Съдът не допусна иска за разглеждане, Христина Иванова можела да го предяви в гражданско дело

Тръгна делото в Софийския градски срещу независимия депутат Радостин Василев., който е подсъдим за това, че се опитвал да принуди своята бивша колежка от ИТН Христина Иванова да напусне парламентарната група и целия парламент. Това е станало през 2021 г.

Като доказателство за това Тошко Йорданов пусна скандален телефонен запис, от който става ясно как Радостин Василев изнудва депутатката Христина Иванова да напусне парламентарната група заедно с останалите отцепници. Срещите, които са целели разделяне на ПГ на ИТН, са се провеждали в апартамента на Кирил Петков.

От записания разговор се разбира, че след като Христина Иванова отказва да напусне ИТН, Василев я заплашва, че ще бъде принудена да си подаде молбата за напускане на Народното събрание.

Бившата депутатка от ИТН Христинка Иванова ще предяви иск за 10 000 лева, се разбра в съда. Тя претендира за сумата, защото й били причинени болки и страдания. Съдът не допусна иска за разглеждане, но уточни, че тя може да го направи в гражданския съд.

Радостин Василев ще участва в местните избори се разбра от искането на адвокатката му Ина Лулчева.

Тя настоя делото да се гледа след 29 октомври, защото клиентът й щял да бъде ангажиран с вота тогава.

Самият Василев отказа да каже как ще участва, а това ще стане ясно утре на пресконференция. Той отново повтори, че през 2022 г. мафията е купила ИТН, а през 2023 г. – ПП/ДБ.

Следващото заседание е на 7 ноември. Тогава ще бъдат разпитани Христина Иванова и Тошко Йорданов. На днешното дело Христина Иванова не се яви пред съда.