Драгомир Стойнев обвини депутатка от ИТН в конфликт на интереси

0
150
Живка Железова

Живка Железова била съдружник във фотоволтаична централа

Депутатът от БСП Драгомир Стойнев обвини в конфликт на интереси колежката си от ИТН Живка Железова.

„Тя съдружник ли е във фотоволтаична централа? Това е конфликт на интереси и трябва ли цялата зала да се занимава с този частен случай“, заяви Стойнев по повод зададен въпрос от Железова към служебния министър на енергетиката Андрей Живков.

„И аз не можех да си обясня това изслушване, има много директиви, по които сме закъснели. Това е лобистки казус, по който хора са взели двойно финансиране, един път от ЕС са им финансирани инсталациите и втори път искат да взимат пари от държавата за произведената им енергия“, обяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

В своето обяснение Железова не отрече твърденията на колегата си от БСП и само заяви, че не приемала конфликт на интереси и в случая ставало дума за европейска директива, а фокусът се премествал.

„Вие сте собственик, няма нищо лошо, просто трябва да излезете и да декларирате конфликт на интереси. Прави впечатление, че вие задавате този въпрос за лични интереси. Надявах се, че заявката на ИТН за нещо друго ще се окаже вярна, но явно става още по-лошо“, обяви Стойнев.