Депутатите от ИТН напуснаха пленарната зала, не желаели „да участват в този фарс“

0
96
Снимка: архив

Ние не сме проблем, ние сме решението. Но това явно ще се случи на следващите избори, заяви депутатът Ивайло Вълчев

„Спрете да обвинявате нас, ние не сме проблем, ние сме решението. Но това явно ще се случи на следващите избори”, заяви Ивайло Вълчев и посочи, че ПГ на „Има такъв народ” ще излезе от пленарната зала, за да „не участва в този фарс”.

Парламентът трябваше да гласува оттеглянето на Пламен Николов като кандидат-премиер на ИТН.

„Едва ли има гражданин, който да не видя какво се случи при преговорите. Едва ли има гражданин, който да не помни, че ние заявихме, че няма да предложим кабинет, ако нямаме подкрепата на „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме”. Тъй като те не ни подкрепиха и го заявиха публично, ние направихме това, което казахме. Не разбираме кое не е ясно и какъв е проблемът”, посочи той.

Защо се правите, че не разбирате, че с отказването на Николов, практически мандатът не е изпълнен? Защо сте се вторачили в „Има такъв народ”, след като имате 3/4 от парламента и всички сте заедно. Вашето минало го доказва. Едва ли помните толкова малко. БСП бяха с ДПС, Манолова беше от БСП и беше заедно с ДПС, Татяна Дончева също. Христо Иванов беше министър на Бойко Борисов. Подкрепата на ДПС беше публична тайна, те гласуваха толкова закони заедно, че практически бяха в коалиция. Всичко това са факти, а поведението ви е, че това не се е случвало. Изумително”, каза още Вълчев.

Парламентарната група на ИТН напусна залата.