Бившият шеф на ДАНС е освободен без обвинение

0
54
Димитър Георгиев Снимка: Новини.бг

Прасето простреляно от друг

Бившият директор на ДАНС Димитър Георгиев е освободен от ареста. Той бе задържан за разпит и показания с още четирима мъже по подозрения, че са участвали в бракониерски лов. Не е повдигнато обвинение на никого и заради това те са пуснати от Второ РУ-Благоевград, съобщава „24 часа“.

Във вторник около 23 ч полицаи спряха за проверка два джипа по сигнал за отстреляно диво прасе в района на с. Полена, община Симитли. Трупът на животното бе открит в единия автомобил. При обиска в джиповете бяха намерени 4 ловни карабини с оптика, патрони и шумозаглушители. С Димитров бяха задържани горски служител от Симитли, действащ служител на ДАНС, бизнесмен и президентът на „Витоша“ /Бистрица/ Сергей Ташков.

Първоначалните действия по разследването са започнали от следовател при Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Благоевград. Към момента се извършват активни действия по разследването.

Предстои да бъдат разпитани свидетели и назначени експертизи.

Няма повдигнато обвинение на никой от петимата задържани. Ветеринарна експертиза трябва да установи дали дивото прасе е простреляно, а балистичната – с чие оръжие е извършено убийството. По първоначални данни това най-вероятно е столичният бизнесмен Димитър А. Причината обаче била, че прасето куцало. Ловджиите предположили, че е болно и може да зарази останалия дивеч, заради което извършили санитарен отстрел.