Бившият шеф на столичния КАТ е на свобода срещу гаранция от 5 хил. лв.

0
34
Тенчо Тенев

Тенчо Тенев има две обвинения

Началникът на „Охранителна полиция“ в Асеновград и бивш ръководител на КАТ-София излиза от ареста, съобщи „Марица“. Той е освободен срещу гаранция в размер на 5000 лв.

Все още няма потвърждение от прокуратурата за пускането на Тенев.

Полицейският шеф в Асеновград бе закопчан с белезници в понеделник. Още на следващия ден прокуратурата го привлече като обвиняем за престъпления по служба и за притежание на незаконни боеприпаси в дома му в село Крум.

Според държавното обвинение Тенев превишил правата си, като е избрал 2 фирми да оборудват сградата на полицията в Асеновград с видеокамери, да доставят авточасти и консумативи, както и да извършват ремонти на патрулни коли. Фактурите за тези дейности били издавани на община Асеновград, а Тенев подписвал част от тях от името на същата институция.

Арестуваният шеф на „Охранителна полиция“ избирал доставчиците на стоки и услуги сред свои близки и познати не по установения ред, като не е бил упълномощен за това от съответните длъжностни лица в МВР, не е съгласувал сделките, а цените са били надвишени от доставчиците по негови указания.