Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е бил на разпит в полицията по същия случай като Кокинов

0
267
Мирослав Найденов

Въпросите били свързани с разследване отпреди повече от 10 г. на сигнал от тогавашния шеф на фонд „Земеделие“ Светолав Симеонов, че му е предлаган подкуп

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е бил вчера на разпит в ГД „Национална полиция“.

Според БНР той е бил разпитван от служител на отдел „Убийства“ за разследването отпреди повече от десет години за предлагане на подкуп от 200 000 лв. на бившия изпълнителен директор на държавен фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов.

За това разследване ставаше дума в т.нар. скандал „Банкягейт“, след който през 2013 година оставка като градски прокурор на София подаде друг разпитван по тази проверка – Николай Кокинов.

Наскоро вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че Бойко Борисов като премиер е заплашвал някого с убиване и изяждане. По неофициална информация именно Симеонов казал на Рашков, че е бил заплашван от Борисов.

Днес бившият премиер коментира: „Целта на тази проверка съм аз. Разнасят сигнал от 2009 г. Откъде да помня аз с кого съм се срещал тогава? Разиграват целия този панаир не срещу бизнесмени и прокурори, целта съм аз. Ако искате, ме сложете на детектор на лъжата.

Има 3 седмици до изборите, ако ме викнат на разпит, ще бъде по-натам и вие ще бъдете информирани.

Това е началото на края на един голям сценарий.”