Ортакът на Спецов си дошъл пеш от Италия, нямал пари за автобусен билет /видео/

0
245
Снимка и видео: фейсбук

Валери Русинов от село Черни връх е професионален длъжник, на когото директорът на НАП продал част от задлъжнялата си с 1,5 млн. лв. към държавата фирма

Тома Биков и Александър Иванов от ГЕРБ днес бяха в село Черни връх, община Вълчедръм, в търсене на друг бизнеспартньор на директора на НАП Румен Спецов в „едни интересни взаимоотношения, или схеми, с цел източване на ДДС“.

Къщата зад двамата е на Валери Русинов. На него и на Данаил Николов от драгоманското село Ялботина Спецов продава преди 5 г. фирмата си „Гранекс Трейдър“, която е имала 6 млн. лн. оборот и над 1 млн. лв. дългове към НАП.

Оказва се, че Русинов не живеел в селото от 10-ина години според местните хора и не се е появявал скоро. Преди години си дошъл от Италия пеш, тъй като нямал пари да си купи билет за автобуса. Очевидно е професионален длъжник като Данаил Николов. Двамата са част от схема за източване на пари на данъкоплатците, заяви Тома Биков.

„Нищо със Спецов не е наред и г-н Асен Василев трябва да го знае. Румен Спецов не може да бъде шеф на данъчната администрация с такива бизнеспартньори и с участието в такива схеми. Той няма никакво право да проверява когото и да било за данъчни измами, защото самият той е в много съмнителна ситуация, коментира още Биков.

Час по-скоро, преди всички останали харвардски концепции, първо да махнат Спецов и след това да обясняват всичко останало, защото нищо от останалото няма да се чуе, докато не го махнат, призова Биков.

Говорят за морал и прозрачност – така президентът Радев анонсира неговото правителство, и затова ние прозрачно намерихме адреса на човека, който има бизнесотношения с Спецов, каза Александър Иванов.

Тези прозрачни и честни хора не трябва да мислят, че ще спрем със Спецов. Ако си мислят, че ще го заметем под килима и забравим, няма да се случи, завърши Биков.