Бюджетната комисия реши: 150 млн. лв. за ръст на заплатите в МВР

0
76
бюджет
Снимка: архив

Дават се пари още за вдигане на заплатите в, армията, БНР, НАП, Митници, БАБХ, ИАГ, ГДО и РЗИ

Бюджетната комисия одобри 150 милиона лева за ръст на заплатите в МВР. Възнагражденията в сектора ще се увеличат с 10%.

Освен това депутатите приеха да бъдат отпуснати допълнителни 20 млн. лв. за компенсация на земеделските производители, които са загубили продукцията си в началото на годината поради лоши метеорологични условия и сланата в края на пролетта.

Народните представители приеха и отпускането на допълнителни 8 млн. лв. за увеличаване на възнагражденията за служителите, работещи в БАБХ и ИАГ.

Депутатите приеха да се отпуснат и 11 млн. лв. за заплати на служителите в Главна дирекция „Охрана“ и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерство на правосъдието, и допълнителни 25 млн. лв. за увеличение на заплатите на работещите в НАП и Агенция „Митници“.

По предложение на ГЕРБ-СДС беше прието да се отпуснат и допълнителни 75 млн. лв. за увеличение на заплащането на военнослужещите.

Народните представители приеха да отпуснат допълнителни 19 млн. лв. за системата на училищно и предучилищно образование. По предложение на ПП-ДБ бюджетна комисия прие допълнителни 30 млн. лв. за увеличаване на заплатите на работещите в РЗИ и Спешна медицинска помощ. Освен това комисията прие предложение за допълнителни 1,5 млн. лв. за заплати на служителите на БНР.