Бой в държавната администрация: Кой и защо се би в НСИ?

0
70
Снимка: Pixabay

Всичко започва през октомври, когато словесен спор между двама началници на отдели прераства във физически

Бой между служители в държавната администрация. Вече бивш кадър на Националния статистически институт твърди, че е бил нападнат от свой колега по време на работа, съобщава Нова тв.

Всичко започва през октомври, когато словесен спор между двама началници на отдели прераства във физически сблъсък. “Началникът на съседния отдел имаше задача, която дълго време вършех аз. Тогава нямах възможност и трябваше той да я свърши”, разказа потърпевшият, пожелал анонимност. След отказа му неговият колега го заплашва с бой. Заради вербалния тормоз пострадалият решава да отнесе казуса към зам.-председателя на администрацията. “В коридора на НСИ той тръгна след мен, чух го как се затича. В момента, в който се обърнах, беше отскочил над мен и със силен удар ме свали на земята”, спомня си нападнатият.

На място пристига линейка, а потърпевшият лежи в болница пет дни с диагноза мозъчно сътресение. Твърди, че оттогава има проблеми с главата.

След завръщането му на работа той е повикан и на дисциплинарен съвет. “Ръководството зае позиция, че този, който ме нападна, трябва да бъде защитен на всяка цена”, казва още пострадалият. Така неговият колега остава ненаказан и все още е на позицията началник-отдел.

След скандала са напуснали и други служители на администрацията.

От НСИ на този етап се въздържат от коментар, докато не приключи проверката.