Бойко Борисов: Кандидатът ни за президент е ясен, познавате го добре /видео/

0
1515
Снимка и видео: фейсбук

Какво се случва при управлението на диктатора Радев – високи цени, отдалечаване от еврозоната, рекорден срив на чуждите инвестиции, заяви лидерът на ГЕРБ в Провадия

Ясен е вече кандидатът ни за президент, познавате го добре, заяви пред журналисти в Провадия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Няколко имена се спрегнаха, без дори да сме говорили с тях. И вече ги „изчегъртаха“. На Даниел Вълчев извадиха жена му какво е говорила за мен“, коментира Борисов.

На въпрос дали ще се кандидатира на президентските изборите, Борисов каза: „Ако бяха напролет да.“ Сега обаче в тази ситуация той няма да е кандидатът на партията.

Каквото и да се случва, все още ГЕРБ е първа политическа партия. Повече смирение е необходимо на партиите и да не се поставя акцент върху лидера, тъй като това е от значение само и единствено за самата партия, посочи Борисов.

Каква промяна предлагат, какво продължение на промяната, пита бившият премиер за новия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Лидерът на ГЕРБ не е притеснен от високия им рейтинг, който отчитат социологическите агенции. „Показаха, че купуват партии, после ще купуват депутати“, заяви Борисов, давайки за пример и скандала „500К“ с Татяна Дончева.

Борисов разкритикува първото служебното правителство и президента Румен Радев.

„Василев взе парите, отделени за магистрала „Хемус“, брутално, за да излъжат пенсионерите и да гласуват за Радев“, убеден е експремиерът.

Единственият управляващ България е Румен Радев – той назначава Асен Василев, а той пък Румен Спецов. И изчакаха последния момент, за да признаят, че Спецов е измамник. Вие разбирате ли за какви наглеци става въпрос… но явно медиите не ги интересува за какво става въпрос, каза Борисов.

А какво се случва по време на диктатора Радев – БНБ заявява рекорден срив на чуждите инвестиции, с 63.7%. Панически продават бизнеса си на българи и бягат – ето това се случва по време на управлението на Румен Радев и Кирил Петков, посочи лидерът на ГЕРБ.

Какъв нов бюджет ще направи, откъде ще намери пари за пенсионерите, за „Хемус“, за американските самолети. Следват военни, полицаи, учители, лекари, предупреди Борисов и подчерта главоломния ръст на цените на тока и газа. За високите цени са виновни Румен Радев и неговото управление, заяви Борисов.

Да си в еврозоната означава да си закачен към огромния водопровод за пари и никога да не те оставят да пропаднеш, каза бившият премиер, според когото това управление ни отдалечава от нея. България ще загуби безвъзвратно тази посоки, а Хърватия ще влезе. А ние, ГЕРБ, заведохме държавата до еврозоната, допълни лидерът на ГЕРБ.

Къде им е планът за възстановяване, пита още Борисов, който смята, че петте месеца доработване са единствено с цел този план да влезе като енергия в новия политически проект. А България губи пари, докато другите държави ползват милиони евро, посочи Борисов.

Той разкритикува и действията по здравната криза, заявявайки, че Кацаров и Радев са виновни за жертвите на коронавируса в момента заради антиваксърската си кампания.