Бойко Борисов: Слави Трифонов трябваше да е премиер /видео/

0
183

Радев и Божков нямат нужда от стабилна държава, коментира лидерът на ГЕРБ

„Към номинацията на кандидат-премиера на ИТН имам само една забележка: това трябваше да е Слави Трифонов. Трябваше да го изберат за шест месеца, да започне да работи, да подреди нещата, пък после да ги остави да работят. Както си сменя кандидатите за министри, така и утре ще го смени това момче. Пламен Николов, ми изглежда симпатичен, сигурно е кадърен, но няма самочувствието да взима решения“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Котел.

Експремиерът допълни, че Румен Радев е направил така, че всички да се мразят. „Вчера Радев унижи новия премиер, унижи лидера на ПГ на ИТН, той ще заведе държавата на нови избори. Корнелия само тя може да си помисли, че с четвъртото място, или третото, с 30 депутати, си мисли, че може да управлява. Нормален човек не може да си го помисли това, но тя си го мисли. Но и тя има претенции непрекъснато кой и с кого, затова и с нея не вървят разговорите“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че са взели парите от инфраструктурните проекти, които ние ги бяхме заделили, за да може, като дойде новото правителство, да има пари по сметка. Ето ви парите по сметката – довършете „Хемус“, довършете „Видин“, коментира още той и допълни, че само при ГЕРБ не е падала банка, а сега и тук „далаверата“ на служебното правителство се е разтурила.

„Радев създаде политическа война и няма излизане от това. Единственият шанс е Слави да излезе, защото само той може да озапти другите“, допълни Борисов. Той беше категоричен, че „всеки нормален човек разбира, че Радев създаде война вътре в политическите партии, и няма излизане от това. Понеже няма политическа класа вече, виждам само единствено Слави да излезе и събере лидерите на другите партии – готов съм на игра с кворума, за да изберат правителство, за да си понесат глупостите и компроматите, които изляха към нас“.

„При трети избори няма как да се направи правителство вече. Те се мразят, обиждат, … то вече е счупено! Вече между тях има недоверие – работил съм в коалиция с Каракачанов, Сидеров, и знам какво е да се работи в коалиция.

Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява и започнаха да натискат Трифонов бързо да вади правителство. Който и да беше извадил, той щеше да бъде тричан“, отбеляза още той и допълни: „То няма и значение. Значение има, че не е Слави Трифонов, за да поеме отговорност“.

Борисов отбеляза, че след като Радев вчера е принудил Трифонов да си покаже премиера „с най-грозните думи беше съпроводен от протест, организиран от Радев и Божков, защото те нямат нужда от стабилна държава. Това е отмъщението, защото се видя по тениските на хората там, че това бяха те. Те не искат да има ред, да има системни партии. Искат хаос“, допълни още Борисов.

Той изрази възмущението си, че вчера вътрешен министър призна, че са се намесили срещу ГЕРБ. „ГЕРБ победи на изборите в България. Направиха машинациите в чужбина. Мая Манолова говори с 5,1%, все едно е победила ГЕРБ. С какво право? Христо Иванов вчера стана най-тъжният човек, като разбра, че няма да му дадат постове“, припомни лидерът на ГЕРБ. Бойко Борисов изрази увереност, че като гледа хората как му се радват и питат „кога ще се върнете и кога ще ги изметете тези“, значи ГЕРБ е готова за избори.

„Народът е избрал с 0,5 % повече Трифонов, не ни карайте да се мразим“. „В момента политиката е хаос и това не изглежда добре в очите на ЕС“, заяви лидерът на ГЕРБ.