Болница даде на прокуратурата и КПКОНПИ здравния министър Асена Сербезова

0
209
Асена Сербезова

Причината за това са съмнения за корупция, злоупотреба със служебно положение, търговия с влияние и конфликт на интереси

Многопрофилната болница „Сърце и Мозък“ е подала днес сигнал до прокуратурата и КПКОНПИ срещу министъра на здравеопазването Асена Сербезова. Причината за това са съмнения за корупция, злоупотреба със служебно положение, търговия с влияние и конфликт на интереси. Това съобщиха от лечебното заведение.

Сигналът касае преписката по повод проекта за разкриване на високотехнологична болница „Сърце и Мозък“ в София, която повече от година е в Министерство на здравеопазването. Всички законови срокове са отдавна изтекли, като все още липсва произнасяне от ведомството, пишат от болницата, чието ръководство се съмнява, че лично проф. Сербезова задържа разрешението въпреки заявлението на предишния служебен министър пред Народното събрание, че преписката е „перфектна“.

Министър Сербезова е издала пет заповеди за нови дейности на други частни и една държавна болница за същите медицински дейности, за които „Сърце и Мозък“ чака повече от година, допълват от лечебното заведение.