Борислав Цеков: Трифонов ще продаде националния интерес и история за американски визи и влизане в Шенген

0
1113
радев
Борислав Цеков

Вижте какво написа лидерът на ИТН

Борислав Цеков, фейсбук

Разбрахте ли? Слави Тр. заявява (във фб профила си), че България трябвало да „пусне“ Северна Македония в ЕС срещу отпадане на американските визи за българите. Чухте ли добре? Ще продаде националния интерес на България, националната ни история, идентичност и достойнство за едни туристически визи. А, пропуснах – и за влизане в Шенген. Даже не за паница леща. И го заявява гордо, като че прави величайший дипломатически ход. Това е толкова отвратително и долнопробно.

Такава политическа и морална низост. Такова жалко раболепие пред чуждите интереси, каквото и най-маргиналните африкански племена, които са се цанили да прислугват на колонизаторите, не са проявявали. Това са ви управниците, драги българи. Машинно избрани. Историята няма да пощади тези национални предатели! Промяната продължава.

– – –

Слави Трифонов

Слави Трифонов, фейсбук

Темата за Македония, извинете – темата за Северна Македония, е важна за всички българи. Защото е част от националната ни история и най-важното – защото над 200 хиляди български воини са умрели за свободата и обединението на тази земя.

Тъй като и аз съм българин и е важно за мен, ще споделя моето мнение.

Ходил съм един път в Македония.

В Скопие, срещу българското посолство, имаше голям надпис, написан със спрей. Надписът гласеше: “Бугари, мрете!”

Стоях срещу този надпис половин час. Гледах го и си мислех – защо, бе хора, какво сме ви направили, за да изпитвате такава омраза?

По чисто исторически и емоционални причини не трябва ли да е обратното? Нали стотици хиляди от вас имат български паспорти?

За да вземете български паспорт, трябва да докажете българските си корени. Значи, вие, дето имате български паспорти в Македония, извинете – в Северна Македония, искате самите вие да сте мъртви. Защото сте българи. По паспорт. И по ваше желание.

В учебниците ви по история пише, че българите са фашисти. Значи, самите вие сте фашисти.

Разбира се, много мога да говоря по този въпрос, все с такива факти, но сега времето уж е друго.

На 10 януари ще има Консултативен съвет при президента, темата е Македония, извинете – Северна Македония, защото македонците искат да стават членове на Европейския съюз, а България ги блокира и всички ни натискат да ги пуснем. Въпреки всички факти, които ви изложих по-горе.

И как да постъпим сега, уважаеми българи, които не се срамувате да се наречете българи и носите понятието “българин” с гордост и достойнство в душата си?

Ще ви кажа какво мисля аз. След като американците толкова много искат Северна Македония в Европейския съюз, нека гражданите на България, както гражданите на повечето държави в Европейския съюз, да нямат нужда от визи, за да отидат в Америка. Тоест ние сме пълноправен член на ЕС и българските граждани, тъй като са европейци, нямат нужда от визи, за да отидат в Америка.

И второ, отново, тъй като сме пълноправен член на Европейския съюз, България веднага трябва да стане член на шенгенското пространство. Аман от чакане, чакални и уж сме европейци, ама сме по-малко европейци от истинските европейци. Така че – без визи за Америка и членове на Шенген веднага.

След като САЩ и Европейският съюз искат от нас да бъдем лоялни партньори – добре, но лоялността е в две посоки. Ние ще бъдем лоялни към тях, но нека и те да бъдат лоялни към нас. Така е честно. И така е редно.

При тези условия и ако македонците, извинете – северномакедонците, изпълнят нашите условия, подписани в Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Северна Македония, можем да започнем преговорния процес за допускане на Северна Македония в Европейския съюз.

Така мисля аз, Станислав Тодоров Трифонов, гражданин на България.