Борисов: Трябва да се ваксинират по 30 хил. души на ден /видео/

0
30
Снимка и видео: фейсбук

Третата вълна приключва. България вече е сред нискорисковите за коронавирус страни, цитира данни на института „Роберт Кох” премиерът

Премиерът Бойко Борисов посочи, че в България и третата вълна на COVID-19 приключва. Той се позова на данни на института „Роберт Кох”, според които страната ни вече е сред тези с нисък риск за коронавирус.

Борисов заедно със здравния министър Костадин Ангелов посрещнаха поредната пратка ваксини.

„Има няколко вида риск. Ние досега бяхме в зона с държави с висок риск – Франция, Унгария, Хърватия, Словения. От тази нощ сме при нискорисковите, където са Гърция и Малта”, обясни премиерът.

Борисов призова критиците му да погледнат с какви мерки останалите държави са на нивото на България. „Пълен локдаун, излизане с СМС. Ние сме заедно с Австрия, в която от октомври има пълен локдаун. Можем да кажем с чест, че сме приключили и третата вълна с намаляването на заболелите”, каза още той.

„Благодаря на ЕК и големите държави членки. Имаше проблем в целия ЕС. Сега с новата доставка проблемът за нас е решен. На макс да се ваксинира, трябва да се слагат по 30 хил. ваксини на ден“, заяви лидерът на ГЕРБ.