Борисов: Безумие е да не направят избори 2 в 1 само защото на Радев не му харесва /видео/

0
240
Снимка и видео: фейсбук

Всички като при мене са ходили да клечат в офиса на Слави Трифонов, коментира лидерът на ГЕРБ

„Безумие е да не направят избори 2 в 1 само защото на Радев не му харесва. На нас изгодно ли ни беше референдумът на Слави Трифонов да бъде с президентските избори“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Перник. Той е там заедно с бившия финансов министър Кирил Ананиев по повод 14-годишнината на ГЕРБ в града.

Борисов определи политическата ситуация и невъзможността партиите да се разберат за правителство като цел Румен Радев да управлява без контрол. „Това, че не се разбират, е пълна измислица. Да може сега да му актуализират бюджета и да изхарчат парите. Най-важният закон на едно правителство е бюджетът. Чрез него показваш на избирателите дали си държиш на думата. Кой ще носи политическата отговорност от това, което ще приемат, и да гарантира, че догодина по това време ще има толкова, колкото сме оставили“, попита Борисов.

„Още кога казах, че тези няма да направят правителство, ще държат всичко, за да може Румен Радев да управлява. Първите лъжи на Радев бяха, че всичко било похарчено. Да се правело нещо, но без лидери. Защо? Като се издъните, да хвърлите министрите в коша. Половин милиард за избори. Била скъпа демокрацията. Била скъпа, но е и отговорност. „Да, България“ каква консервативна партия е, тя си е социалистическа“, обърна се към хората Борисов.

За интервюто на Слави Трифонов той обяви, че за съжаление това, което се коментира, е външният му вид, а не това каква отговорност трябва да носи.

„Той заслужава уважение. Като е казал, че няма да прави правителство, това е. Корнелия Нинова се радва като дете на играчка. Никой не иска с нея, но тя ще прави разговори. С кого?“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни как е предупредил Трифонов, че Христо Иванов и Мая Манолова ще го обикалят за постове. Борисов коментира още, че разговорите са се водили на тъмно.

„Кога стана лош колегата Слави Трифонов? Всички, като при мене, са ходили да клечат в офиса му. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов или Мая Манолова са били при Трифонов. Не го разбрахме. И чак когато им е отказал, стана лош. Съберете се, Мая – министър-председател, Корнелия и Хаджигенов вицепремиери и управлявайте. Радев насъска народа“, каза Борисов.

„Като прочетох какви неща пишат за Слави ми стана много криво, защото съм чел същите, когато се повреди колесникът на самолета, или пък когато се контузих. Пишеха същите тези хора“, заяви Борисов по повод тежките обвинения и коментари срещу Трифонов в социалните мрежи.

Борисов коментира и служебното правителство на Румен Радев. „Най-много ме дразни, като кажат, че ще пращат хора на границата. Ние бяхме направили да има нулева миграция. Отидох в Брюксел и донесох 360 млн. лв. на България за границата. Сега щели да правят нови центрове. Само ще похарчат едни нови пари. Външната политика е пълен провал. Ние сме против нелегалната миграция. Чак сега започнаха да говорят, че видите ли трябвало да си говорят и да гледаме избирателите. Как ще изчегърташ първата и втората политическа сила, коментира Борисов.