Борисов: Искам да спрем „промяната“, която ни носи нови заеми всеки понеделник 

0
79
Снимка: Днес.бг

Ще направя всичко възможно да спре краденето при служебното правителство, заяяви лидерът на ГЕРБ

„Промяната“ ни донесе първо място в света по жертви от коронавирус. На първо място в света! Не в Африка! Искаме да върнем стария модел – 80 лв. ток, а не 400“. Това заяви пред журналисти в Банкя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов непосредствено след като упражни правото си на глас.

„Кандидат-президенти и министри обясняват, че са се справили добре с пандемията, когато имаме по 200 починали. Гласувах това да се промени“, подчерта той.

„Искаме да спрем промяната всеки понеделник да се тегли нов заем и да не ни се казва за какво е. С цялото им нахалство са поръчали още половин милиард в понеделник. Ще направя всичко възможно да спре краденето при служебното правителство. Абсолютно спрени проекти и загиване на Северозапада. В културата, освен премиите за тях си, няма нищо друго, в екологията един „Вера Су“ го вадиха над 30 дни и замърсиха Черноморието. В отбраната само пращат писма и нищо, послъгват полицаите с някакви пари, а ние вдигнахме заплатите и на отбраната с 15%. И бяхме обещали и от 1 януари да продължи. Искам да продължи увеличението и на учителските заплати, както и на нашата армия – медицинските работници“, каза той.

„Трябва да мислим какво говорим, за да не нарушаваме като другите законите. Другите си нарушават законите, конституцията и няма санкции“, пошегува се лидерът на ГЕРБ с безпрецедентната агитация в деня на вота, извършена от Кирил Петков.

Според Борисов решението на ЦИК да се броят контролните разписки е било правилно.

„Защото всичко така се компрометира, че хората нямаше да излязат да гласуват. Надявам се да имат поне някаква почтеност. Той явно се е приел за краля-слънце и му правите реклама. Безинтересно ми е какво е казал той. Той завчера каза, че се е справил с пандемията, когато умираха хора. Навсякъде има пълен хаос. Освен в кражбите, където пътят на Копринката ги подреди много добре“, коментира Борисов.

„Нека завършат изборите, тепърва ще започнат да пристигат флашките от чужбина и как ще наредят резултатите. Чакам да видя резултатите и да видя тези, които не са „купували“ гласове, защото нашите областни и ръководители бяха в арестите, да видя какви са гласовете и в ромските махали. Но като излязат българите да гласуват каквото и да правят няма никакво значение от машинациите. Утре в 10 ще ви изнеса лекция и за машините и за флашките“, обеща той.