Борисов към другите партии: След нас ще дойдат и за вас. Нищо, че сте деца на комунисти

0
302
Бойко Борисов Снимка: МС

Лидерът на ГЕРБ благодари за мощната евроатлантическа подкрепа, която получи партията

„Нищо не може да затъмни това, което сме правили, дори и разходките на Радев с няколко президенти, защото тук с мен бяха всички евролидери. Че има терор и репресия е видно. Че е само срещу една партия, го видяха и децата, дори журналистите ни питаха дали ни е страх от служебно правителство. Обръщението ми към другите политически партии? След нас ще дойдат и за вас. Нищо, че сте деца на комунисти. Стават смешни, аз не знам уважаемите български медии дали са наблюдавали друг път такова ярко вмешателство“, заяви Бойко Борисов на брифинг.

„Чувахме колко било важно да има нови избори, организирани от друго правителство. А аз казах, че правителството не влияе директно. Колко съм бил наивен. Оказа се, че правителството може да има пряко участие в изборния процес“, заяви на брифинг Томислав Дончев от ГЕРБ.

„Правителството може да влияе пряко чрез МВР. И не като гарантира политическите права на гражданите, а да се използва като инструмент за респект, заплахи и ограничаване на права“, заяви той.

От ГЕРБ изброиха поредица МВР действия от последните дни.

Георги Мараджиев от Стамболийски – обиск в дома и преобръщане на офиса му. Шумен, Поморие, село Бата, нахлуване в търговски обекти на сина на кмета на община Никола Козлево, което е директна помощ за ДПС. Тутракан – нахлуване в офис на чужд гражданин да питат дали служителите са били на предизборен митинг на ГЕРБ. Кърджали – директна помощ на ДПС и набедяване на Цвета Караянчева.

Тома Биков заяви, че има стотици още такива случаи, които са водени от Бойко Рашков. Според него изборите вече са опорочени от страна на Рашков, който действа под диктовката на Радев.

„Рашков е отпадъчен материал на историята. Кризата, в която влиза страната ни, е безпрецедентна. Радев демонтира демокрацията, като не може да спечели по друг начин избори освен да прати Бойко Рашков“, заяви още Биков.

Даниел Митов коментира, че ако някой не знае как е изглеждал преврата от 9 септември, сега може да го види на живо, защото така действат тоталитарните режими като на Путин, Мадуро и други.