Борисов: Минеков, носи ковчега при здравното министерство

0
350
Снимка: 24 часа

Кое е успешното на служебното правителство на Румен Радев, попита лидерът на ГЕРБ

Българите умират не заради коронавируса, а заради хаоса при управлението на кризата. Това заяви експремиерът и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.

„Румен Радев на 27.11.2020 г. точно за днешния ден се изказа. Българите умират не заради коронавируса, а заради хаоса на управлението на кризата от неговия министър Стойчо Кацаров“, припомни Борисов.

Ако има нещо тревожно, това е демонстрираната безпомощност на правителството да се справи с пандемията. Не може правителството, което го интересува само своето собствено оцеляване, да го интересуват определени кризи, посочи Борисов.

Той подчерта, че ваксините не са вредни и не чипират хората, като даде пример със световни президенти, които три пъти публично са се ваксинирали.

Тази глупост вече в паниката си, както казва Радев и да не обиждаме пожарникарите, пожарните им мерки от вторник за четвъртък въвеждат зелен сертификат. Ако не е тъжно, е страшно смешно, разкритикува Борисов новите мерки на здравното министерство.

„На всеки вход трябва да има портиер от утре, но извинявайте какви са тези хора, които ще проверяват личните данни. Имат ли право?“, запита Борисов. Кое е успешното на служебното правителство на Румен Радев? Той смени всичко навсякъде с негови лични хора, минали по пътя на Копринката и се озовали на постовете, посочи той.

Борисов показа снимка на Стойчо Кацаров и заяви, че това, което е казал днес служебният министър на здравеопазването, истински го е развеселило. Как може да каже, че за неговите близки има легла, недоумява Борисов, като добави, че сега министърът на културата проф. Велислав Минеков може да вземе ковчега и да го закара пред МЗ.