Борисов след среща с компанията Уестингхаус : ГЕРБ ще продължи да работи за енергийната диверсификация на България

0
49
Борисов на срещата с Уестнигхаус. СНИМКА: ФЕЙСБУК
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Нашите депутати внесоха и предложението и работиха за приемането на решението за изграждане на нови ядрени мощности в страната, допълва лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов, фейсбук

ГЕРБ ще продължи да работи за енергийната диверсификация на България по всички линии. Решението за 100% диверсификация на руското ядрено гориво, което прие Народното събрание, беше внесено и прието с гласовете на ГЕРБ и евроатлантическите партии. Нашите депутати внесоха и предложението и работиха за приемането на решението за изграждане на нови ядрени мощности в страната по технологията АР 1000.

Това заявих днес по време на среща с президента на Уестингхаус Тарик Чохо, отговарящ за ядреното гориво, вицепрезидента на завода за ядрено гориво в Швеция Азис Даг и представителя на компанията за България Иван Пиронков.

ГЕРБ/СДС

С колегите Делян Добрев и Valentin Nikolov уверихме представителите на Уестингхаус, че с работата си ГЕРБ ще продължи да бъде гарант за евроатлантическата ориентация на България. В рамките на срещата обсъдихме перспективите пред съвместното ни сътрудничество.