Борисов: Най-мащабното купуване на гласове в историята се провежда в българския парламент /видео/

0
80
Снимка и видео: фейсбук

Предлагат се колосални суми на депутати, за да не влязат в залата при гласуването на новото правителство, каза лидерът на ГЕРБ

„Най-мащабното купуване на гласове в историята се провежда в българския парламент“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.

По думите му в момента освен пари за отцепници се предлагат и „колосални суми“, за да не влязат депутати в пленарната зала, когато се гласува новото правителство. „Да претърпи някаква авария, да се спъне, да падне, да си ожули носа, само да не влезе в зала“, уточни Борисов.

Той изнесе данните от частичните местни избори в Нова Загора и няколко села в различни области, спечелени от кандидат-кметовете на ГЕРБ. „И в същото време пред очите на цялата българска общественост полицията влиза масово по къщите и казва, че не трябва да се гласува за ГЕРБ”, добави Борисов.

„Така са се вкопчили в тази власт, че не забелязват какво се случва около тях“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Сега губите милиарди и това ви се струва нормално. Губят се милиарди от некадърност, от безотговорност. Продължаваме да губим и готовите пари, които имахме, благодарение на европейската солидарност. Българинът дори няма да усети нещо от Плана за възстановяване“, каза още той.

„И това правителство, и служебното правителство буквално провалиха Плана за възстановяване. И вчера ЕК намали общата сума на безвъзмездните средства с корекция 578 милиона евра. По „трънския курс” – над милиард и двеста-триста милиона. Загуба в името на „Промяната”. В същото време парите отиват при шест други икономики”, обясни още той.

„Купуват по 10 000 гласа на ден, на час – един народен представител има тежест от десет хиляди гласа, и това става по апартаменти, по лаборатории. Това става пред очите на умните и красивите. В същото време по най-важните външнополитически теми опозицията им свърши работата“, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Надявам се, че днес въпреки отвратително поведение, което имат част от хората в Северна Македония, ще се вземе решение. Те ще тръгнат по своя европейски път, който беше проправен от опозицията. Всички наши европейски партньори знаят това.

Знаете как се отнесоха с руските дипломати и въпреки това, ние ги подкрепихме. На следващия ден аз чувам титана на мисълта Атанас Атанасов, да казва, че Русия не им пречи за депутинизацията на държавата. Същата група, която твърди, че Русия е приятелска държава.

Ние напълно ги подкрепихме. Интересно е какво говори Корнелия Нинова, когато обикаля своите структури. Вчера видях как Румен Гечев държи Кирил Петков. Човекът, който е рекордьор по фалиране на банки в света. Най-високите пенсии даваше Румен Гечев, ама с тях се купуваха по три хляба.

Съдебната им реформа се сведи до това да сложат Бойко Рашков в КПКОНПИ. Трябваше да излязат хора от управлението, за да разберем как се водят тези процеси. Бюджетът, който приехме, е също бюджет на опозицията. Сравнете ги и ще видите, че е прекроен в полза на бизнеса и хората, благодарение на опозицията“, обяви Борисов.

Той допълни, че бюджет може да бъде изпълнен само при една единна държава, мощна работа на икономиката и бизнеса. „Тогава ще можем да го изпълним, а за това е необходимо спокойствие. В момента виждаме само купуване на гласове“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Добре де. Ще си намерите народни представители. Ще се продадат с идеята за принцип. Какъв принцип? Принципа за скъпи горива, скъп хляб и нереализирана съдебна реформа. Хванали са се за столовете и няма измъкване“, добави Борисов.