Борисов: Не, няма да се кандидатирам за президент

0
125
Бойко Борисов Снимка: МС

Ако партиите с огромното мнозинство в парламента не направят правителство, това ще бъде проява на безотговорност и страх, коментира лидерът на ГЕРБ

„Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те!“, написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

По-рано през деня лидерът на ГЕРБ заяви пред медиите, че сериозно обмисля да бъде кандидат за президент, в случай че има служебно правителство.

„Ако партиите, които днес демонстрират огромно мнозинство в парламента, не направят правителство, а вкупом изтичат при президента Радев, за да им направи служебен кабинет, това ще бъде проява на безотговорност и страх“, коментира Борисов.

„Задкулисните договорки вече прозират зад необяснимите монолитни гласувания в парламента. Омразата, която днес ги обединява, обаче върши работа за кратко. След това е необходимо да покажат своя капацитет. Ние, за разлика от хората на задкулисието, ще проведем официални разговори за подкрепа на предложеното от нас правителство. Преговорният ни екип ще действа конструктивно, защото успехът на изборите и огромното доверие, което ни беше гласувано на вота, ни задължава да бъдем максимално отговорни към държавата“, пише Борисов.