Борисов: Нито веднъж Радев не призова ясно и категорично хората да се ваксинират, за да не загуби антиваксърските гласове

0
194
Снимка: фейсбук

Борисов и еврокомисарят по вътрешния пазар обсъдиха здравната криза

Лидерът на ГЕРБ се възмути, че Радев нито веднъж не е призовал ясно към ваксинация, за да не загуби антиваксърските гласове

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е разговарял с еврокомисаря по вътрешния пазар Тиери Бретон, който е на посещение у нас. Двамата са обсъдили ситуацията в България и Европа, свързана с ковид пандемията.

„Благодарих му за помощта, която Европейската комисия ни оказа в началото на годината, за да успеем да доставим в България допълнителни количества от ваксините на „Пфайзер“ и „Модерна“, след като се появиха проблемите с доставките на ваксината на „Астра Зенека“, написа в профила си Борисов.

„Ваксинационният процес при нас вървеше с много добри темпове до момента, когато на поста министър на здравеопазването беше назначен един отявлен антиваксър. Това обърка и демотивира хората, и през лятото настъпи пълен срив във ваксинирането.

Ако ние управлявахме през летните месеци, нивото на ваксинации в България щеше да бъде над средното за Европейския съюз.

Нито веднъж Румен Радев не призова ясно и категорично хората да се ваксинират, за да не загуби антиваксърските гласове на изборите. Не е ясно кога, къде и с какво се е ваксинирал. Дори не показа сертификата си. Всичко беше подчинено на единствената цел да бъде преизбран, без оглед на загубените човешки животи“, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

По думите му Радев е дал ясно антиваксърско послание на хората, като правителството му е изчегъртало най-популярните пропагандатори на ваксинацията, сред които проф. Балтов и проф. Кантарджиев.

„Резултатът от управлението на Румен Радев и служебното му правителство е, че България е на първо място по смъртност в света за последните 14 дни и на второ място по смъртност от COVID-19 от началото на пандемията. С Тиери Бретон се обединихме около необходимостта от спешна кампания за ваксинация в България, защото наближава пета вълна на пандемията, която ще бъде още по-заразна и смъртоносна“, написа в заключение Борисов.