Борисов в Нова Загора: Няма да ви дам да счупите ГЕРБ! Купуват отцепниците с биткойни

0
362
Борисов в Търново.

За 6 месеца ликвидираха всичко, което 12 години пазихме“, обяви лидерът на партията

Винаги съм обвинявал президента Румен Радев за това, че раздели нацията. Освиркват мен, защото им преча – печеля избори. За 6 месеца, услужливите медии предадоха думите на Атанас Атанасов, те били направили повече, отколкото аз за 12 години. Винаги е бил семпъл човек, но сега е прав. 5 пъти качиха тока, вдигнаха газа, цената и бензина – двойно. За 6 месеца ликвидираха всичко, което 12 години пазихме“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща в Нова Загора. Градът се готви за избори следващата седмица за мястото на покойния кмет Николай Грозев.

Стигат го глупостта да говорят, че инфлацията им е привнесена. Откъде? Кой ви го привнесе? Токът се произвежда тук, кой ви привнесе скъп ток?“, попита той.

Борисов разказа, че ако в момента той е бил на власт е щял да иде в Брюксел и да обясни, че могат да наложат глоба, защото една година спира износа на ток. По този начин цените на тока биха останали на старите нива, а инфлацията би била на много по-ниски проценти.

АЕЦ „Козлодуй“ е наш, свежото ядрено гориво е наше. Кой ви вдигна цената на тока? Миньорите ли? КЕВР ли?“, настоя се да каже Борисов.

Какво ви интересува дали ще съм лидер? Това ви каза и Плевнелиев – ГЕРБ е негово дете. Как да ги остави“, подчерта той.

Борисов отново подчерта, че ГЕРБ няма да бъде нечия брошка – както са

ДБ и БСП за ПП.

Няма да ви дам да счупите ГЕРБ както НДСВ – когато Царят се дръпна. Както БСП, когато напусна Първанов. Както СДС, когато силният лидер Иван Костов си тръгна, и остави такива като Атанас Атанасов“, заяви той.  Борисов обяви, че има информация, че отцепниците на отцепниците от ИТН се плаща в биткойни през човек от Варна. Това рано или късно ще го разберете, обяви той.

Борисов попита колко пъти Кирил Петков е нарушил Конституцията и изброи последните примери – невярната декларация, забавената оставка, неявяването на консултации.

Борисов нарече „коварен план“ отказа на кабинета да изтегли планирания дълг и да остави без пари бъдещия служебен кабинет на президента.