Борисов: Няма да подменим вота на хората, победата ни е категорична!

0
274

Няма да се водим по заклинания и условия, обяви лидерът на ГЕРБ

„Един месец се разделяхме, един месец се обиждахме. От днес нататък сме поели ангажимент да направим правителство. Победата е категорична и ако се водим от максимата, че глас народен е глас Божи, апелираме всички лидери да преспят и да не надскачат изборния си резултат. Правили сме много компромиси, но няма да подменим вота на хората.

„Нашата програма, за която гласуваха хората и обяснихме как ще изпълняваме, ще бъде основоположна за всички, които искат да има правителство. Няма да се водим по заклинания и още днес почнаха да поставят условия. Днес гледам как обясняват с треперещи гласове, как партия с категорични победители трябва да се съобразява с тези, които са два пъти по-малко.

Не е красиво, нито честно. Много компромиси сме правили с тези хората. Програмата, за която категорично най-много хора са гласували. Всеки да си направи анализ на резултатите. Знаете, че ние след избори вечерта не говорим, но виждате – да стоите отпред и да не кажем нищо не е красиво и правилно. А и все пак да благодаря на всички българи, които са си направили труда да гласуват.

На треперещите гласове от мъка и ненавист да кажа, че трябва да се съобразят с хората. Те не са Бойко Борисов и ГЕРБ, а граждани, които са гласували за това, което са предложили.

Много трансформации могат да се получат, с изключение на категоричния победител, до утре сутринта. Парламентът е математика. Огромно значение има броят на партиите и смятам, че трябва да се вдигне долната граница. Ако влязат всички тези партии, от сега знам, че няма да има правителство“, каза той.

Борисов обяви, че ще управлява със всеки, който е готов да подкрепи програмата на ГЕРБ и допълни, че всички освен „Възраждане“ са техни потенциални партньори.