Борисов: Промените в Изборния кодекс са за служебна победа на Радев

0
651
Бойко Борисов Снимка: фейсбук

Утре правителството ще приеме плана за възстановяване и ще го прати в Брюксел

Промените в изборното законодателство ще се направят, за да се гарантира служебна победа на Румен Радев на предстоящите президентски избори, коментира премиерът Бойко Борисов.

„Променят Избирателния кодекс, ама той не за тия избори е важен, а за президентските избори, така че някой услужва на президента, за да има служебна победа. Президентът се мотае само поради една тема – да си смени правилата за президентските избори“, каза Борисов по време на среща с представители на туристическия сектор.

Пред тях той съобщи, че правителството ще приеме националният План за възстановяване и устойчивост.

„Утре ще приемем плана и ще го пратим, като искат, то не е библия, може след това да се поправи, да се преписва, да се слага, те са гъвкави документи, това е ежедневен преговор с Европейската комисия, с хората, които дават пари. Планът за подпомагане не искат да коментират, нали само казват – не е хубав, добре, дайте да видим вашия и да ги сравним. Ето, аз извадих кабинета, казах – това ще са министрите, хората да знаят за кого гласуват. Дават ни един премиер, който само да ходи и да върне мандата. Няма министри, няма екипи, няма какво ще се прави във всичките тези сфери“, коментира премиерът.