Борисов: Свидетели сме на еднолична власт като през 1944 г. Радев излъга, че хазната е празна /видео/

0
150
Снимка и видео: фейсбук

Новата власт е безпардонна и не познава граници, коментира лидерът на ГЕРБ на среща с младежи от партията

Това служебно правителство е предизборен щаб на Радев, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с младежи от партията.

Свидетели сме на еднолична власт като 1944 г., допълни бившият премиер.

Бойко Борисов разкритикува служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че е наричал хора престъпници. „Как дава присъди, без да са ги осъдили, че са престъпници? Нали това ни обвиняваха“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Ние оставихме пълна хазна. Тук искам да извадите и да ги носите изказванията на кандидат-президента Радев, че ГЕРБ са оставили хазната празна. Само след два-три дни финансовият министър казва, че не е необходимо да се тегли заем, защото има пари. Кой от двамата лъже? Има ли пари, или няма? Както виждам продължиха всички наши политики – и 50-те лв. за пенсионерите, съответно мерките. Всичко, което сме направили, го продължиха“, каза още Бойко Борисов.

Той определи случващото се в страната като преврат. „Този преврат, който направиха в момента, бях сигурен, че ще се развият така нещата, както се развиват днес. Поуките, които си извадихме от този период, грешките, които направихме, това надменно отношение към проблемите, които сме имали на много места, ни е най-отрезвителният период“, каза още бившият премиер.

Лидерът на ГЕРБ коментира и скандала с твърденията за подслушвания на политици.

„Щом знаят бройката, да излязат и да кажат. Вече става една седмица, ние само четем по телевизиите надписи „Шпионски скандали“, обяснява се, че имало. Да излязат и да кажат: подслушвани са тези, тези и тези, другото е класифицирана информация. Отнасям се с уважение към Стефан Янев. Те като не са му докладвали. Премиерът как работи? Докладват му службите. Той на базата на това ще каже: имам доклад от службите, потвърждавам. Когато дойде времето, наблюдаващите прокурори ще съобщят. Като няма такъв списък казва – ами една жена казала на един в трамвая, той го казал на Наско Атанасов и той го казал на две агенции и вече това се приема за информация“, каза още Бойко Борисов.

„Вече втора седмица служебният кабинет на Румен Радев не е анонсирал нито една нова политика. Излъгаха, че хазната е празна, но продължават въведените от нас антикризисни мерки, подкрепата към пенсионерите и ваксинационния план, с което сами се опровергаха. Широко пропагандираната промяна не направи абсолютно нищо за държавата, освен да върне „червените“ кадри в управлението. Масовите чистки, раздаването на присъди и ченгеджийските номера целят да насадят страх сред държавната администрация и така да я овладеят“, коментира Борисов.

„Новата власт е безпардонна и не познава граници. Отстранява директор на служба, която наскоро е получила широко международно признание за работата си, защото бил непочтен!? Малко по малко новите началници си разпростряха пипалата в ключовите държавни структури и очаквам скоро да започнат да дават задачи. И тогава вече ще си проличи дали чегъртачите са се борили за демокрация, или за еднолична власт по комунистически модел“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Винаги съм работил за консенсус и мир. А фалшивите спасители искат война. Ние не се страхуваме! Но ако оставим държавата на автопилот, докато се занимаваме с реваншизъм, ще се сринем. Затова както на миналите избори, така и на тези – основна цел пред ГЕРБ ще бъде възстановяването на нормалния политически диалог. Тук ще разчитам много на младите хора от партията, на тяхната енергия и креативност. Те трябва да намерят пътя към разбирателството, за да върнем перспективата пред страната“, каза Борисов.