Борисов: Сценарият е ясен – искат кабинет тип „Орешарски“

0
254
Бойко Борисов

Лъгали са, че искат нова конституция. Всеки ред в нашия проект може да се промени от ВНС, коментира премиерът

„Това, което предложихме ние, е само една чернова, всеки абзац Великото народно събрание /ВНС/ може да промени“, заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти във Видин, където инспектира отсечка от новия път между Видин и Монтана. Борисов коментира проекта за нова конституция на ГЕРБ.

„Почват да умуват какъв бил проектът. Какъвто и да е проектът, ВНС може да промени абсолютно всичко в него – от първата до последната страница. Това беше нужно, за да покажем политическа воля. После може да стане това, което всички казват – БСП, ДПС, Слави Трифонов. Защо не искат? Защото са лъгали, че искат промени“, коментира Борисов.

Според Борисов целта е да се състави кабинет тип „Орешарски“. „Колкото и да умуват, за всички стана ясно какъв е сценарият. И какво стана с машата Христо Иванов, отиде, подплаши Ахмед Доган на „Росенец“, той се прибра в лоното на БСП и Радев и вече ДПС стана хубава карта. И така за всички стана ясно, че приказките за Велико народно събрание, за нова конституция са били абсолютно празни приказки години наред. Всеки юрист знае, че това, което предложихме ние, е просто една чернова. Проект, на който всеки ред, всеки абзац може да се промени. Стана ясно, че искат да има отново кабинет „Орешарски.“

Запитан какво ще се случи, ако предложението за свикване на ВНС и нова конституция не събере достатъчно подкрепа, премиерът отговори: „Следва работа“.