Борисов: Това, което Петков ще надгражда с РС Македония, вече сме го надградили. Ненужен КСНС. Президентството е „горната камара“ на парламента

0
153
Снимка и видео: фейсбук

Приятелят ти е болен от ковид, с какъв акъл отиваш на КСНС да обезглавиш цялата държава, коментира лидерът на ГЕРБ заразения председател на НС

„Това, което Петков ще надгражда с РС Македония, вече сме го надградили. Даже вече са в НАТО“. Това обяви на брифинг в централата на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той изчете откъси от договора за приятелство с РС Македония и подчерта, че всичко, за което говори новата власт, вече е заложено като приоритети от години.

Борисов обяви вчерашния КСНС за ненужен, но успешен опит на Радев да прехвърли на „нищонеподозиращият Петков“ отговорността да се занимава със Скопие. Лидерът на ГЕРБ заговори за поети от Радев ангажименти към партньори, за да бъде преизбран.

„Ненужен КСНС – като отговорност, държавност, необходимост. Показаха, че президентството е „горната камара“ на парламента. Показаха, че президентът спуска задачите“, заяви бившият премиер.

„Без да съм почитател на конспирациите, в момента карантината се явява като едно спасително салче на президента, Министерския съвет и депутатите. Приятелят ти е болен от ковид, ти с какъв акъл отиваш на КСНС да обезглавиш цялата държава“, попита Борисов по отношение на заразения шеф на НС Никола Минчев.

Според лидера на ГЕРБ сега всички ще са скрити онлайн.