Борисов в Монтана: Христо Иванов ми се обади и каза: Без теб нямаше да стане за Македония (ВИДЕО)

0
1329
Борисов в Монтана

Крадат ви с по 300 милиона лева на ден от горивата. Ако ГЕРБ управляваше, щяхме вчера да бъдем приети в еврозоната, обяви лидерът на партията

„Добре, че беше този вот, за да се разбере, че всичко е било заради пари“, каза още бившият премиер

„Искам тези млади хора, като се замислят, да видят защо горивото е толкова скъпо. Рафинерията е руска, работи на ишлеме. И всичко по документи се изнася от България и не се плаща данък. А след това с влакове през Сърбия влиза обратно в България. От всеки литър се краде над лев. 300 000 000 ви крадат на месец. Вече една година. Представяте ли си колко сте ограбени?“. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при срещата с партийния актив в Монтана.

„Само задавам въпроси, опровергайте ни, че не е на ишлеме и не се изнася от България. Ако ГЕРБ управляваше горивото щеше да е на максимумът, на който беше“, каза още той.

По думите му от управляващите говорят само за постове и пари.

„За нищо друго. Кой на кого и как да даде и вземе. Добре, че беше този вот, за да се разбере, че всичко е било заради пари“, каза още той.

Бойко Борисов допълни, че ГЕРБ никога нямаше да допуснат такава криза.

„Кирил Петков казва: „Привнесена е инфлацията“. Питам – откъде ти е привнесена? Кой ти я привнесе? Олиото 6,70 лв – а ти си на второ място в Европа по производство на слънчоглед. Как ще ти „привнесат“ инфлация, като слънчогледът ти е в България?“, попита риторично той.

По думите му коалицията сама се е свалила заради корупция и не даване на пари на едни или други да ги откраднат.

Той обърна внимание на твърденията на Корнелия Нинова, че президентът Румен Радев е искал да бъде премиер в сянка, а Кирил Петков да е лицето на властта.

Борисов разказа как му се обадил вчера Христо Иванов от ДБ по повод решението за Македония и му казал: Благодаря ти, без теб нямаше да стане!

А медиите тръбят, че заради ДБ е взето решението. Няма да коментирам, това му прави чест на Христо Иванов, добави Борисов.

Според него ако ГЕРБ управляваше България вчера щеше да бъде приета в еврозоната. Но това е станало за Хърватска, която била по-назад, но ни изпреварила благодарение на Киро и Асен. А ние ще останем да чакаме, обяви лидерът на ГЕРБ.