Борисов в Шумен: Не ме е страх от Киро и Асен, а от АЕЦ „Запорожие“

0
91
Борисов в Костинброд.

Цялата им политика е такава – на телефонни измамници. Обещават ви нещо, но накрая разбирате, че са ви измамили, обяви Красимир Вълчев

Шумен имаше шанса с нашата подкрепа всичко, което иска, да бъде направено. Когато пътувах насам, видях магистралата, която нарочно не я откриват. Хиподрумът шеше да е вече готов, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Мислех да ви говоря за цени на бензин, за газ, за храни. Вие виждате всеки ден. Не ме е страх от Киро и Асен, истински страх ме е как наивно се отнасят към „Запорожие“. Трябва такъв шум да вдигнем за тази централа, говорим за ядрен шантаж на Путин. Преди това е шантажът с атомната централа, тя трябва да е под особена охрана.

Ако падне друга ракета там?, пита Борисов. Ядрен взрив, заяви той. За какъв туризмъм, производство, газ говорим? Всичко загива. Който може, бяга в Канада, а останалите? каза още Борисов.

Страхувам се от падането на друга ракета. Миналата седмица удариха електропровода, ако се съвпадне, свършено е с нас. Всички 6 реактора са в състояние на студено спиране, не може да загаснат като печки, обясни Борисов. Това трябва да се спре. Като на руска рулетка падат снаряди и бомби, обясни ледерът на ГЕРБ. Умолявам и Гълъб Донев и президента Радев да положат всички усилия за нашите притеснения.

Произвеждаме си всичко, но ако гръмне, няма да произвждаме нищо, обянси Борисов.

Г-жа Нинова преди малко каза, че БСП няма да допусне военен конфликт. Нейната партия част от Европа ли е? Нейната позиция е категорично да се отдръпнем от Украйна, каза Бойко Борисов. 5 млрд. лв изнесоха от вашия джоб, заяви лидерът на партията.

Според него всеки ден говори за обединение. Ние и нашите кметове вчера загасихме осветлението на паметниците на Съветската армия, обясни Борисов. По думите му за пръв път, водени от тези объркани времена, имат и християни, и мюсюлмани, са обединени.

Взеха парите за Хемус, сега щяхме да сме стигнали Търново, щяхме да правим възела между Търново и Полски Тръмбеж. Похарчиха 1,200 млрд. лв., обвини той бившите управляващи. Казваха Борисов хвърляше пари от джипката, не, аз отивах при кметовете и питах какво искат. Не съм делил никога кмет от БСП или ГЕРБ, там живеят български граждани. Нито един инфрастуктурен проект не ни показаха как се прави, каза той.

Благодарение на нас да подпишем в пленарна зала, сега щяхме да имаме десетки затворени предприятия и хора на улицата. Краткосрочната задача е да се справим с това. За съжаление бюджетът е продънен, заяви Красимир Вълчев. Чувам нашите опоненти обещават множество социални плащания. Не можеш да догониш инфлацията, най-добре е да я пресечем и да се спасим от бюджетна криза, обясни той. Цялата им политика е такава – на телефонни измамници. Обещават ви нещо, но накрая разбирате, че са ви измамили. Обещават ви почтеност, но накрая правят най-бандитските схеми, уточни Вълчев.