Борисов: Въпреки нашето запъване за избори хората ще ги пометат. Те само лъжат, лъжат с милиарди /видео/

0
163
Снимка и видео: фейсбук

Петков знае ли къде е Варна, може би между Канада и Австралия, коментира лидерът на ГЕРБ изказване на премиера, че България ще бъде транспортен хъб за украински стоки

„Въпреки нашето запъване за избори хората ще ги пометат. Те само лъжат. Лъжат с милиарди“, заяви лидерът на ГЕРБ и бивш министър Бойко Борисов на среща в Шумен.

„Петков 4,1 млрд. подпомогнал бизнеса, а после енергийният министър отговаря, че бил само 1 милиард“, обясни той и попита къде са журналистите, за да питат какво се случва с тези 3 милиарда.

„Минах по пътя – всичко е пустош“, допълни той по повод ремонтите на пътищата.

Борисов припомни, че за секунди е бил продаден газът и е било засекретено заседанието, за да не стане ясно кои са фирмите.

Лидерът на ГЕРБ коментира и думите на Петков, че ще бъдем транспортен хъб за украински стоки и опровержението на украински министър, че това не може да стане.„Той не знае, че нямаме жп линия. Не знае къде е Варна, може би между Канада и Австралия“, допълни иронично Борисов по повод изказването на Петков.

Той припомни и прогнозата на ЕС за растеж на България, която се оказа доста по-различна от тази на Асен Василев.

Гледах хвалебствени репортажи как ще дават намаление за горивата. Не обясниха в тях как ще се получават, за кой автомобил на семейството се отнася“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„При лошия ГЕРБ цената беше 1, 50, а сега е над 3 лв.“

Борисов коментира и мярката с ДДС за хляба. По думите му цената няма да се промени, а ще намали прихода в държавата. Той определи действията на управляващите като грешка, защото повишават инфлацията.

„Търпението на българите струва милиарди“, категоричен беше Борисов.

„За една година къде им борбата с корупцията“, попита той и посочи резултата, че е обратен с подписването на договорите с Gemkorp и батериите.

„Не искат да кажат каква е цената на тока, за да не ви тревожат. Никой не пита, няма журналисти, които да питат. Явно има забрана, мълчание, но ако е за ГЕРБ – бой здрав!“, допълни Борисов.

Той коментира и темата с газа – „далаверата им върви“.

„Явно е обещал много за РСМ. Усети си партньорите и предлага КСНС. Ние имахме такова януари. Сега май иска Радев да излезе виновен, защото без решение за РСМ няма да имаме план за развитие“, коментира Борисов темата с искането на Петков за КСНС за РСМ и призова да се обясни кой ни натиска отвън: „Петков да каже, да посочи имена, да каже“.

„За една година те са взели 9 милиарда заеми. Както те ни обвиняват, че сме крали 8 милиарда на година, което не е вярно, къде са тези пари сега? Ето, за една година къде са им 8-те милиарда? Те само теглят заеми“, попита Борисов.

„Целта им беше да ви накарат да се страхувате от ГЕРБ. Назначиха си само близки и роднини“, заяви бившият министър на образованието Красимир Вълчев.

„България се управлява от фалшиви герои“, подчерта той, както припомни едноименната песен на Тодор Колев.

„Управляват ни хора, които създават само проблеми. Вие разбрахте ли нещо от мерките“, попита депутатът от ГЕРБ и бивш социален министър Деница Сачева.

„Отново излъгаха българските пенсионери. Казват, че вдигат с 20%, а това не е вярно. Реалното увеличение ще е около 4%. Всички взимат 50 лв. за ковид, която въведе Бойко Борисов докато беше премиер“, припомни тя.

Не вярвайте на Кирил Петков, като ви казва, че тези пенсии ще се плащат с пари от кражби, защото кражби не е имало. Сега всичко се плаща със заеми, само се теглят заеми“, допълни още Сачева.

„Страх ги е, защото, ако решим, можем да ги пометем истински. С всеки изминал ден държавата прилича на пробито корито. Асен Василев е по-ляв и от Румен Гечев, мерките са му такива, че дори БСП са удивени от неговите решения“, заяви депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

„Вие го извикахте вече „оставка“, правителство с участието на БСП не може да е прозападно. Това си личи от техните решения за Украйна, санкциите на ЕС за „Лукойл“, правителство, което лъже по отношение на газа и РСМ, правителство, което не е наясно с посоката, не е прозападно. Те не знаят накъде отиваме“, обясни той.

„Днес няма да говоря за газа, има по-важна тема. Управляват ни смешници, но не ни е смешно! Всеки ден обедняваме. Правят парите ни всеки ден по-малко“, заяви Делян Добрев.

Той припомни, че в страната ни не е имало такава инфлация от 1997 година насам. При царя 4,7%, при тройната коалиция над 8 на сто. При първия кабинет на ГЕРБ – 2,1, втория кабинет на Борисов тя е била отрицателна, а при третия – малко над 2%.

„14,4% е при сегашното управление. Те не само крадат, но са и некомпетентни“, заяви Добрев.

По думите му в момента не се показва с колко искат ЕРП-тата да се вдигне цената на тока. Според Добрев някои от тях искат повишение от над 100%, а КЕВР е назначен, за да прикрива тези данни./Tribune.bg