Борисов: Доверието ни в не коалицията е спаднало до ледена епоха

0
219
Боисов в Плевен.

При преговорите ГЕРБ ще поиска 50 на 50 във всички министерства, обяви лидерът на партията

Правителството на Кирил Петков не посмя да направят нищо за Украйна, нещо повече – хвалеха се, че нито един патрон не е е отишъл за Украйна“ каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който е в Плевен, за да открие регионалната академия на Младежи ГЕРБ в града.

„Вчера задочно министър Тодор Тагарев ми е отговорил, а сутринта ми е написал смс. Аз отчитам това като бързане преди посещението на Денков в Украйна, за да могат да се похвалят с нещо свършено, пише „24 часа“.

Вчера Тагарев казал, че изпращането на БТР-ите не било негова отговорност“, отсече Борисов.

„Нашите опоненти ни атакуват, че сме дали оръжие за Украйна, а то още си е в България. Ако ми дадат същия отчет и че вчера са правили Министерски съвет, за да ни кажат, че нещо се укорява, а те не се свършили основните неща, няма как да накарам 69 депутата да гласуват за такъв министър“, добави Борисов.

Ние сме в прекрасна комуникационна връзка с Тагарев, добави още той.

До понеделник-вторник очаквам Денков и Габриел да направят преглед на министрите и да предоставят на партиите отчета за свършената работа. Абстрахираме се кой от коя партия е, защото ние имаме само едно министерство“, каза от Плевен лидерът на ГЕРБ.

„Има все още някаква комуникация между нас в (не)коалицията, но доверието е паднало до ледена епоха и не съм оптимист, защото тяхната тактика е ясна. Внимателно слушах лекция на Кирил Петков от Харвард, как се постигат цели и той се справя брилянтно в момента с това. Според обучението се поставя една червена линия и казваш, че по никакъв начин няма да отстъпиш. И вкарваш всички медии, говорители, анализатори да спорят на практика по една на практика несъществена тема. Петков е брилянтен стратег да принуди противника му да върви по неговата свирка“, смята Борисов.

„Петков има всичко и иска още. Държат се като в предизборна кампания, все едно досега не сме им подкрепяли кабинета“, каза той

„Ако не беше тази лекция, която ми изнесе Кирил Петков, може би нямаше да се усетя. По един брилянтен начин ми взе всичко. И като каже сега: „Добре, ето, оставете си Габриел външен министър…“ Но тогава, ако те имат финансите – ние трябва да имаме поне в агенциите 50:50. Областните управители – 50:50 и т.н. И ние ще ги продължим тези разговори. На пръв поглед наивен меморандум, малко притискащ ГЕРБ, но той е за пред публиката и си изиграва своята роля. Да им кажа следващия ни ход, ние в училището в Банкя, също сме се учили да не се огъваме. Като кажат това, ние ще отидем на втората част на меморандума – 50:50 всички министерства. Министър – зам.-министър!“, каза Борисов.