Борисов влиза в президентската битка, ако има служебно правителство /видео/

0
175
Снимка: фейсбук

Ако ИТН не направят кабинет с това брутално мнозинство, значи са страхливци, коментира премиерът

Ако има служебно правителство, Бойко Борисов ще влезе в президентската битка. Това стана ясно от думите му пред журналисти пред болницата, от която днес го изписаха, съобщи Нова тв.

Борисов обяви и преговорните екипи, които ще отидат днес и утре при „Демократична България” и „Има такъв народ”.

С „Демократична България” ще разговарят Даниел Митов, Томислав Дончев и Румен Христов. „Да видим какво „Демократична България” не им харесват на тези хора”, заяви Борисов.

Утре при „Има такъв народ” преговорният екип ще бъде от Даниел Митов, Любен Дилов и Калин Вельов.

„Аз съм участвал в правенето на правителство, в правенето на комисии… там се сяда и се казва кой кого ще подкрепи. Тези партии в момента, след като имат такова брутално мнозинство от 165 души и заедно гласуват, значи, че някъде са провели разговор. Но ние ще действаме отговорно“, коментира Борисов пред медиите.

„Омразата върши работа 1-2 седмици, след това ще трябва да си покажат капацитета. Вместо да продължават да философстват, да приемат плана за възстановяване, защото той е динамичен и се променя непрекъснато. Да кажат дали го приемат или не. Второто, което съм разпоредил на министър Ангелов, защото Симидчиев му се обадил да се видят и да си говорят за щабовете. Разпоредих му да отиде на трибуната. Това е коректното отношение. И Народното събрание да вземе решение – възстановява ли старият щаб или създава друг с нов състав“, заяви още премиерът в оставка.

На въпрос дали ще се яви пред народните представители в парламента Борисов посочи към крака си и риторично попита журналистите: „Как да отида“.

Той подчерта пред медиите, че решението да не бъде депутат е било взето, „за да не дразни и за да могат да се водят разговори“ и уточни, че ако при съставянето на правителство не бъдат поставени условия, това означава, че ти готвят капан, напомняйки, че вече им е „сърбал попарата“.

На питане дали очаква все пак т. нар. партии на протеста да сформират кабинет председателят на ГЕРБ отвърна, че не е гадател или маг, за да знае.

Ако почнат да шикалкавят, значи са бъзльовци и безотговорни. Тогава ще избягат при татко Румен (президента, бел. ред.), за да се бие вместо тях, каза Борисов и обяви, че ако държавният глава назначи служебно правителство, влиза в президентската битка през есента.