Борисов за спряното строителство на северния обход за Слънчев бряг: Сложете един билборд „Това донесе промяната” /видео/

0
532
Снимка и видео: фейсбук

Това разстояние се минава за 3 минути, а сега ще го минавате за 3 часа, подчерта Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов провери изграждането на обхода на Бургас за Слънчев бряг. Строителството му започна през януари миналата година, а целта беше той да свърже магистрала „Тракия” с летище „Сарафово”, като се изнесе целият трафик.

Борисов огледа спряното строителство и подчерта, че летните тапи ще бъдат ад за шофьорите и туристите.

„Всички туристи ще изпитат промяната. Този мост трябваше да се направи, за да може да се облекчи трафикът. Щеше да е готово на 17 май, но 1 година пустош и промяна. Когато българите се редят на колони за Поморие и Бургас, да знаят, че за това гласуваха самите те. Ние го оставихме финансирано на 100%”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Сложете един билборд „Това донесе промяната”. Някои ще кажат, че ГЕРБ е виновен. Ако сега се хвана, до 17 юли ще го направя, трябва да се плати на фирмите и денонощна работа”.

„Това разстояние се минава за 3 минути, а сега ще го минавате за 3 часа”, подчерта Борисов.

Бившият регионален министър Николай Нанков обясни, че това е последният участък от Бургас до Слънчев бряг, който няма две ленти.

„Както обходът на Поморие беше готов за 6 месеца и го пуснахме преди началото на сезона тогава. До 17-18 май трябваше да е приключило асфалтирането, до края на май трябваше да е завършен целият участък и от 1 юни да се кара към Слънчев бряг по изцяло двулентов път”.

Кметът на Бургас Димитър Николов обясни, че основна причина за забавянето са неизплатените средства към строителната фирма, която има задължения към поддоставчици и най-вероятно пътят ще е готов към края на годината. Николов заяви, че вече има и две жалби от летището, „защото с тези тапи те не могат да осигурят транзита на туристи”.

Младен Маринов от своя страна обясни, че държавата сама създава предпоставки за тежката пътна обстановка и невинните жертви на войната по пътищата: „От 2 години държавата не прави нищо за поддръжка на пътища, нито за контрол, нито за изграждане, нито да намаляват рисковите точки. За съжаление и този летен сезон ще е натоварено. Държавата сама създава предстоставки за това”.

Борисов каза, че за АМ „Тракия” ще са нужни най-малко 350 милиона лева, след като не е правен ремонт.

„Когато след хвърлянето на луга, там където леко се размести асфалтът стават дупки, правят се кръпки и водата не влиза в основата. Сега ще трябват 350 милиона лева за мантинели и асфалт, за да е безопасна „Тракия”, каза лидерът на ГЕРБ и изрази съжаление, че залата в Бургас стои празна и запечаната и не се ползва от спортисти и бургазлии./Tribune