Борисов: Защо грабите българите?

0
121
Борисов в Търново.

Те искат да си купят една група хора – пенсионерите, и да отидат на избори“, смята лидерът на ГЕРБ

Защо грабите българите? През 2012 суровият петрол беше скъп, а бензинът с лев надолу. Преди да стана премиер бях кмет, а преди това в службите. Бил съм и частник. Няма сега ние да учим някой тепърва как да управлява, докато съсипва държавата, защото бил по-красив, видите ли. Което пак е съмнително“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който говори пред актива на партията във Велико Търново.

Той заяви, че актуализацията на бюджета само ще отвори липси в държавата. „Те искат да си купят една група хора – пенсионерите, и да отидат на избори“, смята Борисов.

Те искат да оставят на всяко дете по 40 000 лв. И като не подкрепяме нови дългове ще излезе, че не подкрепяме пенсионерите. Не, против сме да счупят държавата. Те вече я счупиха, но искат да я дочупят с ритници“, заяви Борисов и подчерта, че желанието да оставиш нещо на децата си е традиционна цел на българина. „Имот, къща, нещо да оставиш“, обясни той.

Играя футбол. Севда искала да ми каже нещо много спешно. Какво? Министрите на ИТН си тръгвали. Не ми се видя основание да спра да си играя футбол. Следобеда Слави Трифонов ще се изказва. Спря тока. Ток няма, газ няма, какво е това“, попита той.

Липсата на инфраструктура и тунел ви обрича на нулев просперитет. Върти ми се из главата, че обещаваха 4 магистрали и 5 моста. Не знам, може от ковида нещо да съм объркан“, каза Борисов. И призова медиите да попитат къде са тези магистрали, като са обещавали само от парите на кражби да стоят повече.

А на срещата с кметовете: „Урсула, вика, Кириле, и той, вика, и тя вика“. После казал: „Все едно нищо не съм казал“. Ние знаем, че нищо не си казал“, пошегува се Борисов.