ДБ, Васил Божков и Мая в координирана атака с фалшиви новини срещу ГЕРБ

0
439
Фейкновините от Манолова и Божков.

С „новини“ от декември 2020 година лъжат как партията предизборно раздавала храни

Координирана атака със 100% фалшива новина са предприели синхронно лидерите на „Демократична България“ и лично Васил Божков, заедно с хора на Мая Манолова, съобщава ПИК. Тя се провежда от ден във фейсбук с безброй широко рекламирани постове, в които нагло се лъже, че управляващата партия раздава храни предизборно на граждани.

Менте новината е придружена и със снимка, уж за повече автентичност. Атаката обаче е пълна измама и толкова съшита с бели конци, че дори лидерът на ДеБъ Христо Иванов се е посвенил да не се включи в нея, за разлика от личния си шофьор и оператор Ивайло Мирчев. Причината е, че дори бърза справка в новинарския поток показва, че въпросните храни не са раздавани от ГЕРБ сега, а още в началото на декември, далеч от всякаква изборна ситуация.

Активистите на управляващата партия в Плевен и Перник тогава са помагали на нуждаещи се хора преди Коледа в благотворителна акция за възрастни хора, каквито от ГЕРБ правиха от самото начало на пандемията в цяла България. Те са раздали на стотици перничани храни от първа необходимост с подарък – партиен календар за предстоящата 2021 г.

Още от април месец всички структури на партията на Бойко Борисов в цялата страна се включиха ударно в подпомагането на възрастни и нуждаещи се хора в условията на пандемията, като носеха храни, лекарства и стоки от първа необходимост, бяха и доброволци в болниците.

Благотворителните им постъпки не останаха незабелязани от обществото и затова сега потребители във Фейсбук бързо спипаха ДеБъ, хората на Мая и Божков в лъжа. Още повече, че веднага се набива на очи фактът, че скоро след като хазартният бос публикува менте новината, водачи на листи на партията на Христо Иванов от цялата страна се постараха да разпространят манипулациите му като под команда.

Фалшивите новини и истината.

Вижте фактите: Ето реалната ситуация и време, по което за раздавани преди празниците храни на нуждаещите се възрастни хора в цялата страна от активистите на ГЕРБ, които правят благоворителни акции от началото на пандемията: ГЕРБ в Плевен даряват храни за Нова година, ГЕРБ в Перник даряват храни още преди Коледа, заедно с календар на партията за предстоящата 2021 г.

Ето и как преди ден снимката с даренията от Перник е вкарана за повече истинност в 100-процентовата фалшива новина, разпространявана синхронно от Васил Божком, ДеБъ и хората на Мая Манолова, Божков, Ивайло Мирчев от ДеБъ и Трайков от партията на Манолова рекламират менте новината синхронно, а в акцията се включват и други активисти на въпросните формации с минимален шанс да влязат в парламента от цялата страна.