Божанов призна, че е звънял в ГДБОП и се е интересувал от преписка на дирекцията

0
211
Божидар Божанов

Питал дали „младежите“ от някакъв сайт са извършили нарушение

„Появи се сатиричният сайт „Ново начало”, който беше създаден от активисти, младежи на „Да, България”. След като беше свален, ние, от хостинг компанията, научихме, че това е по искане на ГДБОП. Но от хостинга отказаха да ни предоставят информация.

Поради това се обадих на шефа на „Киберпрестъпност”, с когото сме в работна комуникация от години, за да го попитам дали младежите са извършили някакво законово нарушение“. Това обясни депутатът Божидар Божанов в отговор на министър Калин Стоянов, който по-рано заяви, че народният представител от ПП-ДБ се е намесил в дейността на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”.

Божанов каза, че не е получил информация за престъпление, след това благодарил и затворил телефона. „Това, което Калин Стоянов прави в момента, е непочтено – да използва дългогодишни служители и експерти от МВР за политически интриги, за да се опита да остане на поста си”, допълни той.

Действията си депутатът от ПП-ДБ обоснова, като обясни, че народните представители са в постоянна комуникация с администрацията. „Със същата дирекция имахме работна среща по законопроект миналата седмица”, обясни Божанов.