Божков мълчи за санкциите на САЩ, Пеевски: Недопустим и тенденциозен акт

0
257
Мая Манолова предложи преди години Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Бившият депутат от ДПС обвини индиректно Иво Прокопиев, че го е дискредитирал

Беглецът от правосъдието Васил Божков запази странно мълчание за санкциите на САЩ спрямо него и фирмите му, наложени заради корупция. Иначе словоохотливият задочно обвиняем хазартен бос не коментира нищо във фейсбук и в медиите.

Божков неколкократно е подкупвал държавни служители и е планирал да осигури парична сума за бивше българско длъжностно лице и за български политик, с цел да създаде канал, през който руски политически лидери да оказват влияние върху български правителствени служители.

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски обаче коментира санкциите в отворено писмо до медиите:

Във връзка с включването ми от страна на САЩ в санкционния списък заявявам, че считам подобен акт за абсолютно недопустим, тенденциозен и неотговарящ на духа и смисъла на този закон. Това е така, защото не съм извършил нищо, с което да съм накърнил международно признати човешки права, не съм държавен служител и не съм участвал в корупционни действия, като разпространените мотиви за наложените санкции не съдържат нито един верен факт.

Същевременно съм наясно, че ангажираният значителен финансов и политически ресурс от страна на медиен олигарх и приватизатор, парадиращ с добрите си контакти, които използва срещу своите опоненти, е допринесъл за дискредитирането ми. Информация за това какво се готви, присъства отдавна в неговите медии и за мен случилото се днес не е изненада.

Уведомил съм адвокатите ми в САЩ и ще предприема всички законови действия срещу този акт.