Брутален Тошко казва за журналист, направил неволна грешка: В Крумова България за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче

0
227
Благой Цицелков Снимка: Нова тв

Благой Цицелков обясни, че е допуснал очевиден лапсус, който се доказва по-късно от съдържанието на репортажа

Скандални индиректни заплахи към журналист от страна на Тошко Йорданов от ИТН. Сценаристът на Слави се позова на Крумовите закони и обясни съвсем сериозно в ефир, че за лъжа се режели крайници.

„Една от националните телевизии изрече мазна лъжа в ефир – говоря за „Нова ТВ“. Техният журналист си позволи да излъже в обедната емисия без капка срам“, заяви Йорданов, цитиран от Трибюн.

„Мазната лъжа“ се оказва, че ИТН заявили, че са готови да приемат подкрепа – включително и от ДПС и ГЕРБ.

„Я, го пуснете тоя хубавец пак… Ако бяхме в Крумова България, за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона“, казва назидателно Йорданов.

Самият Цицелков обяснява думите си в социалните мрежи. Оказва се, че без умисъл объркал двете парламентарни фракции с твърде дълги и не съвсем подходящи имена – „Има такъв народ“ и „Изправи се! Мутри вън!“.

„Става въпрос за неволна грешка по време на жива връзка в обедна емисия. По време на нея казвам „Има такъв народ” вместо „Изправи се! Мутри вън!”. От репортажа, излъчен малко по-късно, става ясно, че имам предвид „Изправи се! – Мутри вън!”, казва Цицелков.

Явно Тошко Йорданов не е изгледал репортажа или причината за бруталната му изява е друга.