БСП и ИТН ще подкрепят свалянето на имунитета на Борисов

0
71
Георги Свиленски

Призоваха го да се откаже от защитата

Бойко Борисов да даде доброволно депутатския си имунитет – призова депутатът от БСП Георги Свиленски. Иначе социалистите щели да подкрепят свалянето му, ако се стигне до гласуване в зала.

Той коментира, че в тази ситуация искането на имунитета е единствената законна процедура за довършването на делото „Барселонагейт“.

„Всички знаем от 2020 г., че има такова дело. Законната процедура е именно тази – прокуратурата иска имунитета, този, на когото му е поискан имунитета, си го дава, ако няма притеснения. Ако всичко това, което твърди господин Борисов, че няма къща в Барселона и нищо общо с това обвинение, най-резонният път е да си даде имунитета сам, това са го правили десетки народни представители, когато считат, че са невинни“, коментира Свиленски.

БСП не били канени на преговори с ПП-ДБ.

Има държавни институции, които пожелават и искат това нещо. Разбира се, ако изобщо стигне до гласуване в пленарна зала, „Има такъв народ“, ще го подкрепим, заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов в парламентарните кулоари по повод искането на прокуратурата да се снеме имунитетът на Бойко Борисов.

„Трябва да питате бъдещите коалиционни партньори на ГЕРБ как ще постъпят в тази ситуация“, призова Балабанов.

„От ИТН сме казвали, че никой не е над закона и ако има достатъчно доказателства, дали се казва Радостин Василев, или Бойко Борисов, трябва да носи отговорност за действията си и ние това нещо ще го подкрепим в залата“, посочи още той.

Според него евентуално бъдещо правителство между ГЕРБ и ПП-ДБ, няма да се понесе от българските граждани и ще бъде изметено много бързо.

„Има такъв народ“ ще бъдат опозиция на такъв кабинет