БСП няма да подкрепи ветото на Радев върху промените в Изборния кодекс

0
33
Корнелия Нинова Снимка: архив

Според Нинова мотивите на президента звучели несериозно

БСП няма да подкрепи ветото на президента Румен Радев над промените в Изборния кодекс. Това заяви лидерката на партията Корнелия Нинова в кулоарите на НС.

„Не, няма да променим позицията си, ще гласуваме против ветото и в подкрепа на приетия Изборен кодекс, както беше досега“, заяви Нинова и обясни, че няма противоконституционност в промените. А мотивите на президента не ѝ звучат сериозно.

„Очевидно по някаква целесъобразност действа президентът. Не приемаме тези мотиви, не звучи сериозно, като например, че не бива да се дава право на избор на българските граждани как да гласуват. Свободното право на избор било за кого да гласуват, а как да гласуват трябвало да е заковано в закона“, посочи Нинова.

„Принципите в политиката победиха. Нашата позиция я знаете отдавна, тя е принципна и последователна, така че надявам се с нищо не сме ви изненадали“. Така лидерката на БСП отговори на думите на проф. Николай Габровски, че „злото е победило“ след като стана ясно, че правителство на ГЕРБ с първия мандат няма да има.

Нинова не отговори дали и при какви условия от БСП биха подкрепили кабинет с втория мандат, но отново припомни, че е готова на разговори.