Гласят сина на областния на Смолян за шеф на КЕВР

0
877
Синът Сабрутев от ПП, а бащата от БСП.

Бащата, от БСП, назначи рода и секретарки на държавна работа, синът е депутат от „промяната“

Новото управляващо мнозинство и в частност премиера Кирил Петков обявиха, че съвсем скоро ще сменят председателя на КЕВР. Оказва се, че за мястото на Иван Иванов се гласи депутатът от „Продължаваме промяната“ Венко Сабрутев. В биографията му пише, че е бил консултант в Националната електрическа компания.

Интересен фактът е, че е син на областния управител на Смолян Стефан Сабрутев, който пък беше назначен от президента Румен Радев на този пост, пише Трибюн. Самият Сабрутев-старши е дългогодишен член на БСП и няколко пъти неуспешно се е кандидатирал за кмет на града. След като не успява да спечели изборите, служебното правителство на Радев го назначава за областен.

Синът му също решава да гради кариера в политиката, но не тръгва по стъпките на баща си, а на „промяната“ и заема депутатско място от формацията на Кирил Петков, като се явява като кандидат от София.

Именно името на Венко Сабрутев започна да се спряга като нов шеф на КЕВР. Според информацията това дори вече е договорено и още този месец ще заеме този пост.

По думите на бившия енергиен министър от ГЕРБ Делян Добрев това е скандално и ще бъде чисто политическо назначение, а не експертно, каквото се изисква за тази позиция. Както Breaking.bg писа веднага след назначаването си от служебния кабинет на Радев Сабрутев се заема с демонтаж и изчегъртване на партията на Борисов като успява на мястото на изгонените кадри да назначи родата и….счетоводителката на фирмата си на сладка държавна хранилка.

За зам.-директор на ОДМВР-Смолян е поставен Костадин Пачеджиев. Сабрутев е кум на Пачеджиев, но това не прави никакво впечатление нито на Янев, нито на назначилия го Бойко Рашков-Дамаджаната. За управител на базата на Министерски съвет в Пампорово, сладка и доходна държавна служба, Сабрутев урежда Евгений Атанасов, съпруг на…пиарката на областната управа. Тоест на Сабрутев. Атанасов е стар, проверен, другар и кадър на БСП. Бил е в екипа на червената кметица на Смолян Дора Янкова.

Но това не е всичко. Сабрутев успява да изчегърта ръководството на Южноцентрално държавно предприятие, това са горските, защото било от ГЕРБ.

Веднага след това областният управител на Смолян урежда в УС на Южноцентралното държавно предприятие…счетоводителката на фирмата си Николина Чолакова. В автобиографията на сина-Венко Сабрутев в сайта на „Продължаваме промяната“ четем, че той е магистър по Управление на международни проекти и магистър по Маркетинг от Университета за национално и световно стопанство.

Има над 10 години опит в областта на енергетиката (горива и електроенергия) и значителен опит в управлението на големи проекти, търговията, маркетинга и иновациите. И нищо конкретно.