Бунт в БСП – над 250 социалисти в декларация подкрепиха Деница Златева

0
643
БСП
Централата на БСП на "Позитано" №20

Ръководството на партията продължава да поощрява вътрешните раздори, както и линията на атака спрямо президента, пишат те

Над 250 знакови личности и редови членове на БСП излязоха с декларация в подкрепа на Деница Златева и разкритикуваха „поощряваните от ръководството на партията вътрешни скандали”, пише „Червен ефир“. В подписката се включиха членове на Националния съвет на партията, шефове на общински и областни структури, членове на ръководствата на Обединението на жените социалисти и Младежкото обединение, кметове, общински съветници и редови членове.

Поводът за острата реакция е медийно участие на депутата от гражданската квота на левицата Велизар Енчев, който заяви, че Златева е част от “кохортата на ГЕРБ” и е била назначена от Бойко Борисов. Подобно твърдение бе опровергано от Златева още същия ден, но въпреки това бе публикувано на сайта на БСП.

Социалистите са гневни и от друго изявление на Енчев, а именно критиката му към президента, че е обнародвал промените в изборния кодекс. Социалистите изразяват убеденост, че президентът Румен Радев ще вложи максимални усилия, за да излъчи възможно най-силното и експертно служебно правителство.

„Броени дни преди предсрочните парламентарни избори, ръководството на БСП продължава да поощрява, чрез лансирането на подобни тези, вътрешните раздори, както и линията на атака спрямо президента. Другари ръководители, спрете се! Корабът потъва и първи ще си тръгнат подобни “граждански квоти”, а партията ни ще се удави в скандали”, заявяват още в декларацията.