Чалга политиката разгражда крехкия ни свят

0
166
Снимка: фейсбук

По-бездарно, по-комично и по-опасно правителство от това на Лена никога не сме имали

Калина Андролова

Калина Андролова, фейсбук

По-бездарно правителство от това на Лена, която координира, по думите й, Христо Иванов, Слави Трифонов и Корнелия Нинова, никога не сме имали. По-комично, по-опасно никога не е било.

Правителството е опасно не само поради неподготвеността на премиера, но и защото има широка основа, която изкуствено намалява протестното изговаряне в публичното пространство на грубите грешки. Homo consumens обаче не се трогва, че ни затриват. Той се спасява поединично, дъвче дъвка, пийва, всеки е измислил схема за себе си.
И сега неграмотното шмъркащо правителство, което се крепи единствено на феодализацията на министерствата и на алчността за бързо схемаджийство, обяснява, че предишната власт е виновна за спирането на газа днес. Няма такава шокираща наглост! БСП пък са пуснали Гьоков из медиите да ни обяснява за оръжията. Той едва може да преброи до 5.

Чалга политиката разгражда крехкия ни свят. Държавата върви към саморазрушаване, след което Кирил и Асен ще си грабнат шапките и ще напуснат. Ние обаче ще останем в кочината, създадена от коалиционните милионери под елементарния лозунг за някаква промяна. И гредите ще падат по главите ни.

Мързелът да мислиш е диагноза за нашата нация. Лекотата, с която сдаваме националния ни интерес, е неоправдана пред какъвто и да е външен натиск. И тя се нарича предателство, независимо как ни го представя словесно агентурата за влияние.

Провалът на правителството ще доведе на власт доста по-радикални и неординерни партии! Да си знаете. И не войната в Украйна ще е причина, не Путин, не „тъпотата на избирателите“, както много често се оправдават нефелните политици с претенции за псевдоелитарност, (че, видите ли, не са разбирани от масите), а неграмотността и профанизацията на този кабинет. Времето не спира да чака никого да си завърже цървулите.