Чобанов пратил записа с предупреждението от US посолството на Лена Бориславова, но тя не го приела сериозно

0
650
Атанас Чобанов Снимка: фейсбук

Свикнах вече, че на властта, която е дала заявка за нулева корупция, ѝ е trans penis за журналистите, пише той

„Преди един месец по това време към обяд ми се обади политически съветник от посолството на САЩ в София. Каза ми, че посолството има достоверна информация за неминуема заплаха от физическо посегателство срещу мен. Каза ми, че опасността идва от България. До момента нямам данни българската държава да е неутрализирала тази заплаха“. Това съобщи в профила си във фейсбук журналистът Атанас Чобанов.

Той разказва, че в Брюксел разговарял с шефката на политическия кабинет на Кирил Петков Лена Бориславова. Според нея информацията за заплахата не била достоверна.

„Изпратих на Бориславова запис от разговора с посолството, в който се чува ясно: we need to inform you that the US embassy received CREDIBLE information regarding an imminent threat. Отговор не получих. Свикнах вече, че на властта, която е дала заявка за нулева корупция, ѝ е trans penis за журналистите, които разкриват реалната корупция и стават мишени за отстрел. Аз и колегата Димитър Стоянов се пазим сами, както можем, с помощ от колеги от международни журналистически организации“, казва той.