Цветан Василев: В проекта на Слави Трифонов виждам хората, които изтласкаха напред Пеевски

0
277
Снимка: Гласове

Част от избраните му депутати са си направо номинация на тези, които представляваха Пеевски преди това, твърди банкерът беглец

„Да започнем с това, че самите партии на протеста не са еднозначни. Очевидни са определени влияния върху ИТН на Слави Трифонов от същия спектър, който преди изтласка Пеевски напред. За мен няма никакво съмнение, даже намирам познати муцуни там. Заложили са на няколко коня, за да опитат да се предпазят. Те Пеевски са го жертвали, няма как да го спасят, освен да го канонизират по техните си мюсюлмански канони“, казва в интервю за Явор Дачков и „Гласове“ укриващият се в Сърбия бизнесмен Цветан Василев.

„Несъмнено върху Слави оказват влияние. Част от избраните му депутати са си направо номинация на тези, които представляваха Пеевски преди това. Един път в самите партии има инфилтрирано влияние, втори път – прекалено голям страх у тия партии на протеста по някакъв начин да обвържат свое правителство с подкрепа на БСП. Страх да не би техните избиратели да заподозрат договорки.

Аз също имам резерви към БСП, защото БСП на Сергей Станишев, а не на Корнелия Нинова, е причината да бъде унищожена КТБ. Станишев не пожела като мандатоносител да говорим с прокуратурата да спре своите набези, за да спре тази криза. Аз не съм се страхувал от проверка в банката, страхувах се от паниката, от кризата сред вложителите и изпадането на банката в ликвидна криза, което очевидно пък са целели. Така че ако има някой, който да отговаря в БСП, това е Сергей Станишев. Корнелия Нинова не е толкова причастна, но в нея не видях нито за момент тя да опита да се разграничи. Борисов непрекъснато вменяваше, че при комунистите била фалирала банката. Да, при комунистите от Пеевски със знанието на Борисов“, смята бившият банкер.